Mener verden er i en «svært dramatisk» utvikling: – Blir Vesten mot resten

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. januar 2024 | 11:06

Lederen av Norsk Folkehjelp, Raymond Johansen, er beymret over pågående utviklingen av flere farlige konflikter i verden.

– Jeg er svært bekymret for en utvikling som sier at bomber, missiler, kuler og krutt er svaret. Og så spør man: Hva var egentlig spørsmålet? Verden har tatt en veldig negativ utvikling, hvor man tror at militær makt er det som skal løse problemene, sier Johansen til TV 2 mandag.

– Svært dramatisk, sier Johansen.

Den tidligere byrådsleder i Oslo påpeker at de mest betydningsfulle og dramatiske utviklingen nå skjer blant innbyggerne i Gaza, Ukraina, Sudan, og Jemen.

– Så vil jeg også gi en honnør. Jeg synes den norske regjeringen har stått veldig stødig i Gaza-spørsmålet, fordi vi begynner å få en utvikling hvor det blir Vesten mot resten, og vi er avhengige av å bygge bruer, sier Johansen til kanalen.

–  Mange innbyggere her i Oslo følger time for time utviklingen i Gaza på Al Jazeera og andre kanaler, så det berører veldig mange mennesker veldig sterkt. Den urettferdigheten man nå opplever, oppleves som svært dramatisk, sier han.

mest lest