Over 1600 klager til Kringkastingsrådet etter Sophie Elise-bilde: NRK-journalistene klager på forskjellsbehandling

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. februar 2023 | 09:16

Folk er åpenbart opprørt.

Kringkastingsrådet opplyser til VG at de har mottatt totalt 1188 klager om på Sophie Elise-saken så langt frem til onsdag morgen.

Noen timer senere er antall klager kommet opp i 1600, skriver NRK.

Søndag publiserte Sophie Elise Isachsen (28) et bilde av seg selv og influensene Nora Haukland på Instagram. Sophie Elise har der 581.000 følgere.

På bildet holder Haukland en liten pose med hvitt stoff. Det har gitt folk assosiasjoner til kokain. Det hevdes at influenserne «promoterer» rusbruk.

Den mystiske posen i Nora Hauklands hånd. Skjermbilde Instagram

Det aktuelle bildet ble raskt slettet, men ikke før Mads Hansen (39) fanget det opp og publiserte det på sin Instagram til sine 505.000 følgere. Også Hansens innlegg ble fjernet av Instagram.

Sophie Elise Isachsen er tilknyttet NRK gjennom podkasten «Sophie og Fetisha», som blir publisert hver torsdag.

– Vi har i dag snakket med Sophie Elise. Det aktuelle bildet er ikke tatt i NRK-sammenheng eller postet på noen av NRKs plattformer, så det blir ikke riktig at vi skal kommentere det, sa fungerende redaktør i NRK Underholdning, Christina Rezk Resar tirsdag

– Gitt de opplysningene Sophie Elise har gitt oss, så får ikke dette konsekvenser for samarbeidet mellom henne og NRK, og podkasten kommer som planlagt på torsdag, fortsatte hun.

At saken ikke får konsekvenser fikk klubblederen i NRK til å reagerer, skriver VG

– NRK er veldig godt kjent med vår holdning til hvordan etikkhåndboken skal praktiseres, sa Rolf Johansen, leder i Norsk Journalistlags NRK-avdeling, NRKJ.

– Hva tenker du om dette enkelttilfellet?

– Hvis dette hadde blitt postet av en fast ansatt i NRK, ville det fått store konsekvenser.

Trygve Hegnar i strupen på Märtha Louise og Durek Verett: – Frekkere enn flatlusa

mest lest