Putin foretrekker «mer forutsigbar» Biden fremfor Trump

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. februar 2024 | 06:26

Russlands president Vladimir Putin uttalte i et TV-sendt intervju onsdag at han foretrakk Joe Biden fremfor Donald Trump.

Det melder Reuters.

Men ifølge nyhetsbyrået påpekte Putin at han var villig til å samarbeide med enhver amerikansk president.

Putin ble spurt av intervjueren Pavel Zarubin hvem som var «bedre for oss» mellom Biden, en demokrat, og Trump, en republikaner.

Putin svarte uten å nøle: «Biden. Han er en mer erfaren, forutsigbar person, en politiker fra den gamle skolen.»

– Men vi vil samarbeide med enhver amerikansk president som det amerikanske folket har tillit til, la han til med et smil.

Det var første gang Putin offentlig kommenterte den amerikanske presidentvalgkampen i 2024, der Biden og Trump forventes å stille mot hverandre for andre gang på rad.

I en tid med høy politisk usikkerhet i USA, og med forholdet mellom de to landene på sitt laveste punkt på over 60 år, var hans kommentarer mer sannsynlig å bli oppfattet som skøyerstrek enn tatt bokstavelig.

Mens han tilsynelatende forsvarte Biden, nevnte han en episode som ydmyket den amerikanske lederen, da han slo hodet sitt mens han gikk ut av en helikopter i juni i fjor.

– Vel, hvem av oss har ikke slått hodet et sted? sa Putin.

Han bemerket at Trump har blitt karakterisert som en politiker utenfor etablissementet, og at han har sin egen tilnærming til hvordan USA burde utvikle sitt forhold til allierte.

mest lest