Haaland i nytt show: – Det er totalt absurd galskap

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. april 2023 | 20:55

Erling Braut Haaland (22) med ny bragd. Lørdag kveld tangerte Mohamed Salahs 32 ligamå i én og samme sesong.  Og det er fortsatt åtte kamper igjen å spille.

Haaland skåret et mål på straffe etter 13 minutter, og dro inn et nytt mål etter 25 minutter. Dermed var rekorden et faktum. Nordmannen fikk ikke sjans til flere mål etter å ha blitt byttet ut i pausen.

Manchester City skåret tre mål i første omgang, mens Leicester fikk et trøstemål i andre. Dermed ble det 3-1.

City er nå bare tre poeng etter Arsenal med like mange kamper spilt.

– Han scorer ett mål i Premier League hvert 71. minutt. Det er totalt absurd galskap, sa Viaplays ekspert Lars Tjernås i pausen.

Og selv om Salahs rekord ble tangert, finnes det også enda en scoringsrekord å slå, skriver NRK. Rekorden fra tiden da ligaen hadde 22 lag (mot 20 idag) lyder på 34 mål. Den innehas av Andy Cole og Alan Shearer.

Den gang var det 42 kamper per sesong, mens det i det nåværende formatet er 38.

Britiske pressefolk er fulle av lovord.

– Vi er tomme for ord om ham. Jeg tror ingen forventet at han skulle score så mange mål, antallet har tatt alle på senga, sa Martin Blackburn i presserommet – han har dekket Manchester City for The Sun siden 2008.

– Han setter en litt uoppnåelig standard. Det blir veldig vanskelig for ham – eller noen andre – å komme på det samme nivået igjen senere, fortsetter journalisten.

Hvem er egentlig Jordan Peterson – og hva er hans «livsregler»? (+)

mest lest