Gråtkvalt Erna Solberg: – Sindre har lurt meg helt bevisst

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. september 2023 | 10:12

Det viser seg nå at Sindre Finnes har gjennomfør over 3600 aksjehandler mens kona var statsminister mellom 2013-2021. I dag fikk han en ydmykende refs fra sine egen kone under en pressekonferanse.

Sindre har handlet aksjer i mye større omfang enn han har fortalt meg, og han har gjort det til tross for at han ble fortalt og visste at det var galt, sa Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg.

– Det ble lagt til grunn at den kortsiktige aksjehandelen skulle opphøre, sa Solberg om møtet statsministerens kontor hadde med ektemannen i 2013.

Noen få handler fortalte han kona om, men:

– Det er nå klart at han drev omfattende kortsiktig aksjehandel, og det har han gjort på tross av at han visste at han ikke skulle gjøre det. Og han visste hvorfor han ikke skulle gjøre det.

Og så det mest drepende i Ernas kritikk av sin egen ektemann gjennom snart 30 år. De giftet seg i 1996.

– Han har sittet igjen med omtrent samme porteføljen ved årsslutt hvert år når aksjonærregisteret oppdateres. Dette er gjort for å skjule omfanget av handelen for meg og for omverden.

– Det er et alvorlig tillitsbrudd, sa Solberg og så opp fra notatene.

Erna Solberg under pressekonferansen. Skjermbilde

– Det totale omfanget av Sindre aksjehandel ble altså klart for meg på onsdag.

E24 skrev forrige fredag om et 22 aksjehandler i løpet av de siste fire måneden da Solberg var statsminister. Dette var foranledningen til at hun ba sin mannen lage en fullstendig liste.

– Da Sindre ble konfrontert med denne liste sa han til meg at det bare var i denne korte perioden i 2021 at han hadde gjenopptatt den kortsiktige aksjehandelen slik han var frarådet av SMK å gjøre. Ettersom dette var helt nye opplysninger for meg på fredag, satte jeg for å være både ærlig og direkte med en dårlig følelse, Jeg ba ham derfor lage en oversikt over alle handler i hele perioden der jeg var statsminister. Den oversikten har han altså nå laget.

– Den viser at Sindre ikke har vært ærlig med meg, verken da jeg var statsminister eller da jeg konfronterte ham med dette etter at dere begynte å stille spørsmål.

– Tillitsbrudd er alltid vanskelig, og ekstra vanskelig er det selvfølgelig i en familie og et ekteskap. Det gjør vondt for meg å være så hard mot Sindre som jeg er i dag, sa Solberg med gråtkvalt stemme.

– Men fordi vi er gift og har felles økonomi, så er det slik at de handlene har har gjort, har direkte påvirkning på hvordan jeg kan utøve mine oppgaver som politiker. De samtalene jeg har med Sindre om disse tingene og tillitsbrudden, skal jeg ha med ham og ikke med dere.

Så er det en hel del spørsmål som selvfølgelig melder seg. Burde jeg oppdaget dette tidligere?

Nei, mener hun. Dette bærer Sindre ansvar for.

Kan Sindre ha mottatt innsideinformasjon? spurte hun og svarte selv.

– Jeg er helt sikker på at Sindre aldri har mottatt innsideinformasjon fra meg.

Hun sa deretter at dersom hun blir statsminister i 2025 vil Sindre sette alle sparepengene sin i fond.

mest lest