Ny russer pågrepet med drone

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 15. oktober 2022 | 15:08

En russisk statsborger ble pågrepet fredag morgen etter å ha blitt observert mens han tok bilder ved Tromsø lufthavn Langnes, opplyser politiet i en pressemelding lørdag.

Den siktede 51 år gamle mannen ble tatt med en større mengde fotoutstyr, inkludert en drone og en rekke minnekort, ifølge politiet.

Han er siktet for å ha fløyet drone i Norge og er begjært varetektsfengslet i fire uker.

Mannen har forklart at han passerte grensen ved Storskog torsdag på vei til Svalbard i forbindelse med en jobbreise. Mannen har erkjent å ha fløyet drone, men sier han kun har fotografert til private formål, melder VG.

Fra før sitter en russisk-israelsk mann varetektsfengslet etter at han ble stoppet med drone ved grensepasseringen ved Storskog i Finnmark på tirsdag.

– Av beslaget som vi har gjennomgått, har vi blant annet sett bilder fra lufthavnen i Kirkenes og bilder av forsvarets Bell-helikopter. Politiets sikkerhetstjeneste er koblet inn i saken, sier politiadvokat Jacob Bergh.

Det er til vanlig ikke forbudt å filme eller ta bilder ved flyplasser, heller ikke for russere. Men siden krigen i Ukraina brøt ut har det vært forbudt for russere å fly fartøy eller droner i Norge.

Russer tatt med to droner på Storskog

mest lest