Mann fikk juling av to jenter i Oslo: Ble anklaget for å ha sagt N-ordet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 15. november 2023 | 07:43

Mann i 50-årene i Oslo ble slått og sparket av to jenter med utenlandsk opprinnelse lørdag. Saken ble henlagt etter kun to dager.

Mannen skal ha vært ute og tatt noen øl og var på vei hjem da jentene overfalt han, skriver Avisa Oslo.

Voldshendelsen var rett ved politihuset på Grønland i firetiden natt til lørdag.

– Da jeg kom til fengselsmuren kjente jeg en hånd på ryggen min. Jeg snudde meg og der sto det to jenter på rundt 20 år, sier mannen som ønsker å være anonym, til avisen.

Jentene skal ha beskyldt ham for å kalle dem for negre.

– Det hadde jeg ikke gjort. Jeg hadde aldri sett dem før en gang, sier han.

– Plutselig sa den ene jenta: «Har du problemer med meg?» Nei, sa jeg. Hun ba meg sette meg ned på kne. Da jeg sa nei igjen og prøvde å trekke meg unna, fikk jeg et kne i skrittet, etterfulgt av et slag i øyet, sier mannen.

Mannen ble slått og sparket flere ganger mens han lå nede, før jentene til slutt gikk sin vei. Mannen kontaktet politiet for å anmelde hendelsen.

Men på mandag, bare to dager etter hendelsen fikk han brev fra politiet at saken var henlagt på grunn av mangel på opplysninger som kunne identifisere gjerningspersonene.

– Jeg setter spørsmålstegn ved om politiet i det hele tatt har prøvd å etterforske saken, med tanke på at den ble henlagt etter så kort tid, sier han til AO.

Mannen forteller til avisen at han ikke har klaget på saken enda, men at han kommer til å gjøre det.

Politiadvokat Vilde Humlegård i Oslo politidistrikt bekrefter ovenfor Avisa Oslo at de ser alvorlig på denne typen uprovosert vold. Hun opplyser til avisen at det ble iverksatt søk etter mulige gjerningspersoner på stedet, men uten resultater.

mest lest