Krigsforbrytelsene ble begått av Hamas – skam over verdens jødehatere

Avatar photo
Erik Selle
Partileder Konservativt
Publisert 15. desember 2023 | 15:39

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

Lørdag 7 oktober kl 06.30 angrep Hamas Israel med et omfang som kom overraskende på israelsk etterretning, og med en grusomhet og bestialitet som vestens mennesker ikke er i stand til å prosessere.  Realiteten er at fredag 6.oktober var det fremdeles en våpenhvile som ble brutalt brutt lørdag morgen av Hamas.

Babyer ble lagt i ovner og kokt levende mens mor ble voldtatt og far og søsken torturert bundet sammen ansikt til ansikt. Film ble sendt til pårørende av tortur av deres kjære. Øyenvitner og overlevende beskriver hvordan unge mennesker på konsert ble linet opp og meiet ned, kvinner voldtatt til underlivet og pelvis var ødelagt. En gravid kvinne ble mishandlet før hun ble sløyet åpen og fosteret tatt ut og drept foran hennes øyne med navlestrengen fremdeles bundet til mor, før hun selv ble drept.

Lokalsamfunn bestående av mennesker som gav sivile i Gaza gode jobber og livsopphold, hentet og kjørte dem til sykehus i Israel, ble nådeløst massakrert. Mennesker ble levende brent, hele familier brent sammen, og blodslysten og voldsorgien hvor 250 ble kidnappet, tok de like gjerne fremmedarbeidere, israelske muslimer, og selvsagt så mange jøder de kunne. Det er klart at oppdraget var å drepe og voldta så mange sivile de kunne. Det rapporteres at også sivile fra Gaza fulgte i Hamas sitt kjølvann, og deltok velvillig i utførelse av grusomhetene.

Vi så bilder og film, publisert av krigsforbryterne selv, hvor unge og gamle, barn, babyer og Holocaust-overlevende, sivile og militære, kvinner og menn, ble transportert til Gaza. Grusomme videoer av unge kvinner blødende i skrittet og nedover beina, og mishandlet av sivile i Gaza, ble skrytevideoer distribuert med glede både i Gaza og på Vestbredden (hvis egentlige navn er Judea og Samaria). 

Til forskjell fra nazistene som prøvde å skjule sine overgrep, publiserte Hamas dette stolt på sosiale medier. Likevel befant vi oss i den absurde situasjon at jødehaterne benektet at Hamas hadde utført det de selv skrøt av på nettet. Selv spørsmålet om gisler ble søkt avvist, av noen helt til fangeutvekslingen begynte å finne sted.

Israel måtte, og må reagere. Ingen fiende av denne art kan tolereres å fortsette. Ingen stat i verden kunne akseptere dette.

Norske 20-30 åringer forstår det Mads Gilbert ikke vil si og mediene ikke rapporterer. Denne fikk jeg av en ung våken universitetsstudent:

«Det har vært kjent siden 2014 at Hamas har aktivt brukt al-Shifa sykehuset (ifølge Amnesty) både til Israelske gisler og palestinere i Gaza som har blitt anklaget for å samarbeide med dem. De internasjonale rettsreglene anerkjenner at sivile ofte blir drept under krig; og mesteparten av tiden er disse dødsfallene faktisk ikke en indikasjon på en krigsforbrytelse. I stedet krever den juridiske testen for «proporsjonalitet» at hver enkelt streik ses på med en bestemt balanseanalyse. Angrepet må være ment og målrettet et militært mål; det er derfor en ulovlig krigsforbrytelse er å slå til med den hensikt av å treffe sivile uten noen som helst militære mål.

Under den første tilleggsprotokollen til Genève-konvensjonene av 1977 både artikkel 51(5)(b) og artikkel 52(2) vet vi at når Hamas bruker sin egen befolkning (eller israelske gisler) som menneskeskjold – enten ved bruke dem til å skjerme seg selv eller skjerme sine våpenlagre – har Hamas, i henhold til internasjonal lov, gjort sivile mål til militære mål.

Det betyr at når Hamas plasserer våpenlager i og under skoler, sykehus, moskeer osv., har Hamas gjort hvert av disse stedene til legitime militære mål. Siden konflikten i 2014 har det har vært kjent at Hamas målrettet plasserte sitt hovedkvarter under bakken under al-Shifa-sykehuset. Dermed hevder folkeretten at sykehuset ikke lenger bare er et sivilt mål, det er et legitimt militært mål.

Det gir ikke IDF carte blanche til å angripe sykehus, skoler, moskeer osv.; Det betyr imidlertid at et IDF-angrep på et sivilt mål som har blitt gjort til et militært mål av Hamas’ bruk av menneskelige skjold, ikke i seg selv er ulovlig under internasjonal lov.»

Alle sier Israel har rett til trygge og sikre grenser, og rett til å forsvare seg, men når de faktisk er nødt til å gjøre det da hagler fordømmelsene, FN resolusjonene og forbannelsene over dem. Vi husker kanskje de massive fordømmelsene da Israel bygget sikkerhetsgjerdet. Man aksepterer i realiteten ikke at jødene forsvarer seg, selv om det er for å trygge alle mennesker: muslimer, jøder, kristne, borger og fremmedarbeider.

Hamas sin doble krigsforbrytelse er krigen de fører mot sivilbefolkningen både i Israel og i Gaza. De erkjenner selv at de eksponerer egen sivilbefolkning for å være i krigens sentrum, og de kriger mot IDF i sivile klær innimellom sivilbefolkningen.

I den sunni-arabiske verden er der ingen store demonstrasjoner, men i den vestlige verden ser vi store grupper av muslimer sammen med den antisemittiske venstresiden ta til gatene med vold og trusler mot alle som står i deres veg, og med utvetydige, skamløse og folkerettsstridige slagord om utryddelsen av staten Israel og folkemord på jøder. «Palestine shall be free from the river to the sea», er et rop om folkemord og utslettelse av staten Israel.

I denne situasjonen har Oslo kommune valgt å heise PLO flagget, og foran Stortinget har noen tatt seg til rette med døgnkontinuerlig leir som politiet passivt tillater og som er imot Stortinget som grunneier sine regler for demonstrasjoner på Eidsvolls plass.  

Krig innebærer lidelser, krig innebærer død, også for sivilbefolkningen. Men krig innebærer ikke voldtekter, levende steiking av barn, oppskårne gravide kvinner, tortur og skjending av lik. Hamas vant et demokratisk valg i Gaza, hvor de deretter effektivt kastet Fatah ut med hard hånd. Deres genocidale manifest er nå synliggjort som en høyst reell målsetning. De har lovet flere og større 7.oktober.

Nå ser vi at den Qatar eide tv kanalen Al Jazeera, avbryter intervjuer med lokalbefolkningen i Gaza fordi de gir Hamas all skyld for sine lidelser. Hamas stjeler nødhjelpen som kommer inn. Hamas sitter på depoer av drivstoff som kan redde liv på sykehusene. Hamas hindret sivile å komme i sikkert område.

Jødehatet lever i beste velgående både i Midtøsten og nå i våre gater. Nazistene marsjerer igjen, nå i nye drakter og klær, men hatet er det samme. Og vi som skulle lære av historien. Skam dere politikere i Oslo kommune. Skam dere politi i Oslo som tillater demonstrasjoner ingen andre hadde fått lov til. Skam dere medier som lar jødehatet få fri mikrofon. Antizionismen er den nye antisemittismen, og den vil være like dødelig dersom vi i vesten ikke snarest lærer oss forskjell på ondskap og demokrati.

Den gode nyheten er at de sunni-arabiske statene vil ikke ønsker at denne krigen skal ødelegge Abrahams-avtalen og de konstruktive samarbeidsprosessene som pågår med Israel. De advarer i dag Vesten mot å la ekstremismen herje i gatene våre.

Quo vadis Europa? 

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

Ingen bryr seg om arabernes folkemord på svarte i Darfur (+)

mest lest