24-åring utlevert til Norge etter skytingen i Moss

Avatar photo
Publisert 16. januar 2024 | 22:37

Tirsdag ble en 24 år gammel syrisk statsborger utlevert til Norge. Det opplyser politiadvokat Christian Gjølberg Finnanger til NRK.

28. november ble en svensk mann i 30-årene skutt flere ganger utenfor en idrettshall i Moss. Tre menn er siktet for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk.

To av dem, en 19-åring og en 20-åring, ble utlevert til Norge fra Sverige før nyttår.

Tirsdag ble den tredje siktede, en 24 år gammel syrisk statsborger, utlevert. Han vil bli fremstilt for varetektsfengsling onsdag.

24-åringen har ikke blitt utlevert til Norge før nå på grunn av en annen straffesak i Sverige. Den saken er nå ferdig behandlet i tingretten.

– I den dommen i Sverige fikk han en fengselsstraff på ett år og ni måneder for frihetsberøvelse og narkotikaovertredelse, sier Finnanger til statskanalen.

24-åringen ble pågrepet av svensk politi utenfor Stockholm i starten av desember. Han ble pågrepet etter han skal ha truet en annen person med kniv.

Senere ble mobilen hans undersøkt. Der ble det gjort funn som politiet mener knytter 24-åringen til skytingen i Moss.

Mannen i 30-årene som ble skutt utenfor Mossehallen er fortsatt ikke avhørt av politiet.

– Vi hadde planlagt å avhøre ham i dag, men av ulike grunner så ble ikke det gjennomført, sier Finnanger til NRK, og legger til:

– Han har ikke vært i en tilstand som gjør at vi kan avhøre ham.

Politiet har tidligere koblet skytingen i Moss til det beryktede svenske kriminelle nettverket «Foxtrot», som har stått bak voldsbølgen som har rammet Sverige over en lengre periode i fjor.

mest lest