Zelenskyj og Stoltenberg møtes i Davos

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. januar 2024 | 10:57

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skriver på X at han har hatt et møte med NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg i Davos.

Diskusjonene inkluderte temaer som situasjonen ved frontlinjen, behovet for å forsterke Ukrainas luftvern og Ukrainas ønske om å bli med i NATO-alliansen.

Zelenskyj er i Davos, der han, sammen med mange andre statsoverhoder, deltar i World Economic Forum.

– Jeg møtte NATO-generalsekretær @JensStoltenberg i Davos for å takke alliansen for dens vedvarende støtte, skriver presidenten. «Vi diskuterte situasjonen på frontlinjene. Jeg informerte generalsekretæren om Russlands nylige massive luftangrep og understreket behovet for å ytterligere styrke Ukrainas luftvern.»

– Vi diskuterte også andre forsvarsbehov.

– Vi la begge merke til betydningen av sikkerhetsavtalen mellom Storbritannia og Ukraina, som er basert på G7 Vilnius-erklæringen. Jeg informerte om Ukrainas pågående arbeid med partnere om lignende avtaler og understreket viktigheten av å signere slike dokumenter, som vil være gjeldende frem til Ukraina blir medlem av NATO.

Zelenskyj diskuterte også forberedelsene til det kommende NATO-toppmøtet i Washington med Stoltenberg. «Jeg understreket at Ukraina forventer beslutninger som vil bringe dets medlemskap i alliansen nærmere.»

mest lest