TV 2-journalist omtalte Eivind Trædal som en «arrogant og uspiselig type»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. mars 2023 | 16:09

TV 2 Nyheter-reporteren Haakon Eliassen omtalte MDG-politiker Eivind Trædal som «en arrogant og uspiselig type» i en Twitter-melding i forrige uke. Nå har han blitt nødt til å beklage.

MDG-politikeren Trædal hadde delt Anders Magnus’ innlegg hos Nettavisen, der han stilte spørsmålet «Kan SV ha en nestleder med hijab og fortsatt være et feministisk parti?»

Til det Tvitret Trædal «Ja. Neste spørsmål».

TV 2-journalist Eliassen reagerte og svarte med følgende melding:

– Etter å ha lest kommentaren til Anders Magnus om hijab – sett i lyd av din tweet – ble jeg klokere på én ting. Du Eivind Trædal fremstår som en arrogant og uspiselig type. Jeg benytter herved ytringsfriheten. Og lovpriser den.

Trædal svarte Eliassen tydelig spydig:

– Og du framstår som en veldig profesjonell journalist.

I etterkant slettet Eliassen tweeten, men først oppdaterte han tråden med egen melding – og beklagelse, skriver Medier24.

– Min mening er å forsvare ytringsfriheten uten at man skal bli avspist med det som kan oppfattes som en arrogant og nedlatende kommentar. Men jeg beklager min formulering og personkarakteristikk. Det var feil. Derfor sletter jeg også tweet’en, skrev han.

Artikkelen fortsetter.

Han slettet den opprinnelige meldingen noen timer etterpå.

Overfor Medier24 utdyper Eliassen:

– Jeg slettet meldingen en stund etter at jeg varslet om det slik at man kunne gå inn å eventuelt lese min kommentar, eller ta en screenshot av den, om nødvendig. Den ble med andre ord ikke slettet i «det stille», sier Eliassen.

Eliassen har jobbet i TV 2 Nyheter siden 2006, og har både vært reporter og redaksjonssjef ved mediehusets kontor i Bergen.

Han er i tillegg verneombud i TV 2.

Under en «klassiker» med Trædal fra Dagsnytt 18 i 2018.

mest lest