Har hun skrevet en roman «konspirasjonsteoretikerne» kan kjenne seg igjen i?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. mars 2024 | 16:20

Mange drømmer om det, men ikke alle klarer å få det til. Vi har snakket med en kvinne som har skrevet to bøker på kort tid.

I anmelderpresentasjonen av Marie Rørviks roman «Noen leker gud» (selvutgitt, Kolofon forlag), står blant annet følgende: 

«Hva holder på å skje når noen offentlig kan si at vi trenger mer panikk i klimasaken, og når den amerikanske helseministeren kan bli nominert til utmerkelse for god etikk innen medisin når han har stått bak tidenes mest tvilsomme helsepolitikk? Er det krefter som bruker virus og CO2 – begge usynlige fenomener – som skremmebilder for å oppnå noe det ikke snakkes høyt om?» 

Videre kan vil lese: 

«Hvorfor er det så få som kjenner til World Economic Forum sine planer og FN sine agendaer for 2030 og 2050?  Hvilken rolle spiller WHO i dette? Hvilket verdisyn bygger planene deres på? Hvor langt har iverksettelsen kommet?» 

Liv, som er hovedkarakteren i boka, mener selv hun vokste opp i et homogent samfunn i en tid med håp, trygghet og velstandsvekst.  

«Med koronasituasjonen får hun mistanker om at demokratier holder på å gi fra seg makten til tvilsomme aktører på verdensarenaen. Derfor inviterer hun en gruppe studenter til å grave etter og bidra til formidling av tilbakeholdt informasjon. De oppdager et bilde det er grunn til å bekymre seg over. Hvem styrer egentlig verden?» 

Denne journalisten har selv bare hatt tid til å skumme boken, som i tillegg er en oppfølger til en annen roman Rørvik også utgir samtidig, med tittel «Gjennom tankemurene». 

Men ut fra det jeg kan lese, er Rørviks roman «Noen leker gud» en beretning fra miljøene i Norge som mobiliserte mot vaksiner og koronatiltak fra 2020. Det er da også utgangspunkt for romanfigurenes leting etter sannhet, sammenheng og retning. 

Det Rørvik beskriver vil nok et flertall i dette landet gjenkjenne som typiske beretninger om en ondsinnet «kabal» (Rørvik bruker dette begrepet selv) som har planer om å redusere jordens befolkning.

Bill Gates, WEF, Rotschild, Bilderberg, WHO og diverse andre aktører tillegges roller.  

iNyheter skal gi en stemme også til de som ikke blir hørt i de etablerte mediene, og vi har bedt Marie Rørvik selv fortelle hva hun ønsker med bøkene. 

– Hvem er egentlig Marie Rørvik? 

Jeg er pensjonert adjunkt med videreutdanning i psykisk helsearbeid. I tillegg har jeg tatt kunstterapiutdannelse og hatt lang læretid i Marshall B. Rosenberg sin humanistiske tradisjon; ikkevoldskommunikasjon (IVK). Jeg har kommet meg gjennom perioder med sorg, angst og depresjon, svarer Rørvik.

Hun kaller seg «over gjennomsnittet nysgjerrig» og det har brakt henne rundt i verden, Blant annet har hun gått inkaveien til Machu Picchu, vært frivillighetsarbeider på Galapagos og holdt IVK-kurs i Uganda,

Men før det førte en spådom meg til et småbruk på Sørlandet, så her har jeg mitt eget paradis. 

– Du har skrevet mange hundre sider, det må ha vært en betydelig jobb. Hvor lang tid har du brukt på disse to manusene? 

Det første manuset begynte jeg på med penn og papir under palmene på Maldivene i 2015. Etter flere år og mange runder har det blitt 100 sider kortere enn førsteutkastet. “Noen leker gud” har jeg brukt ca. ett år på. Det ble naturlig å lage den som en oppfølger til “Gjennom tankemurene”. 

– Når ble du involvert i denne typen miljøer, som mange nok vil kalle «konspirasjonsteoretikere»? 

Allerede under svineinfluensaen ble jeg skeptisk til virus-vaksinering. Koronatiden utfordra både intuisjon og autonomi med sine påstått nødvendige tvangstiltak. Jeg orka ikke munnbind og fikk raserianfall da de ringte fra vaksinekontoret og beklagde at jeg ikke hadde fått vaksinen. De har ikke ringt igjen, forteller hun ironisk.

Rørvik begynte tidlig å følge motstemmer på YouTube.

Her i Agder samla vi oss i ei gruppe for å utveksle informasjon og for å støtte hverandre. Jeg er inderlig glad for at jeg reiste til Stavanger på Spotlight-konferansen i april 2023 og at jeg tok turen til Oslo nylig, der jeg fikk hilse på Andrew Bridgen fra det britiske parlamentet, jurist Filipp Kruse fra Sveits og dr. Meryl Nass fra USA. De arbeider internasjonalt for å hindre WHO sine framtidige planer. 

Men Rørvik er ikke bare opptatt av vaksiner. Islam har engasjert henne lenge.

 Islam ble kanskje den største vekkeren til at noe ikke stemmer i samfunnet vårt. Jeg hadde muslimske elever, og ville gjerne sette meg inn i deres kultur, så jeg leste Koranen. Det ble et stort sjokk, forteller hun.

Rørvik anser innholdet i den som «særs voldelig».

Slik jeg nå kjenner vår menneskelige natur, er islam et redskap/en tankemur til å skape avstand mellom oss og livet. Det kan andre religioner gjøre og, men islam er verstingen.  Der er det Allah sine behov som gjelder, ikke menneskers. Jeg har funnet at våre eksistensielle behov er motivasjonskraften i oss alle. Med det sagt, så kjenner jeg muslimer som ikke lar den ideologien hindre positive engasjement for menneskeheten. Det å bidra til livet og kreativitet anså Rosenberg som guddommelig energi. Autonomi er et behov som ignoreres i islam. 

– Har du tenkt tanken på at du er helt på jordet når det gjelder å tillegge disse navngitte miljøene rundt WEF så mye makt? 

Tanken har streifet meg, men vi ser konsekvensene i praksis, bl.a. i kommuneplanene og butikk-kjeders registrering av karbonavtrykk på medlemskortene våre – og bivirkninger etter vaksinene. De kjører hardt på CO2-narrativet bl.a. for å få til 15-minuttersbyer og digitale ID-pass. Planene er enkle å finne på nettet. De viser oss målene og metodene i Agenda 2030, om bl.a. reduksjon av den gassen som holder alt på jorda i live, om digitalisering og vaksinering, men lite om naturgitte strategier. Vi kan se opptak av talene til Al Gore og John Kerry på nettet. Ingen ting av det de sier, stemmer med faktiske observasjoner, men politikerne våre går fremdeles rundt med FNs bærekrafts-nål på jakkeslagene. En har sagt at WEF er som lovgivende makt, WHO som dømmende og FN som utøvende makt. WHO sin finansiering er nå på 88%.  

– Tror du, som det skrives i boken, at koronapandemien var planlagt allerede i 2017 og at viruset ble sluppet helt bevist? Hva var i så fall hensikten? 

I dag har jeg sett et tre måneder gammelt intervju med dr. David Martin. Han har fulgt prosessene i flere tiår, og han har reist rundt til parlamenter og dokumentert at Ralph Baric, professor i epidemiologi, på en konferanse i 2005 sa at han ville foreta bio-sporing. Dr. Martin hevder at koronavirus har vært kjent som biovåpen siden 2003, og at de har forska på mulighetene til å spre det siden 1960.

Rørvik fortsetter:

18.09.2019 signerte Anthony Fauci, Dr. Elias fra Gates Foundation, Dr. Gao fra kinesisk helsevesen og flere dokumentet “Global Preparedness Monitoring World At Risk”. Dr. Martin påstår de var glade for å annonsere at et luftveispatogen ville gjøre mennesker villige til å akseptere den universelle vaksinen. De samme menneskene og Ralph Baric kjente til bivirkningene som har vist seg i ettertid. Baric visste at Fauci sin protokoll for korona, remdesivir, medførte nyresvikt og død. Det er flere grupperinger som mener at vi er for mange mennesker på jorden, og kanskje tror de at de gjør eksistensen en tjeneste på denne måten. Det er mye informasjon å hente på International Crisis Summit 5 som dr. Robert Malone arrangerte i uke 8 med 54 talere. 

– Et sted i boken diskuteres også Sions vises protokoller. Det avvises ikke av romanfigurene at dokumentet er ekte, så vidt jeg kan se. Lefler du ikke her med antijødiske konspirasjonsteorier som normalt befinner seg enten langt ute på høyresiden eller blant islamister? 

Takk for dette spørsmålet. Jeg har ikke funnet endelig svar på opprinnelsen til dette dokumentet. Ut fra Janet Ossebaard sin forskning ser protokollene ut til å være betydelig eldre enn det som er vanlig oppfatning. De knyttes til etableringen av Illuminati, men det var det en katolsk jesuitt som sto for.   Min hensikt med å inkludere det i boka, og som Ossebaard viser i sine videoer, ser noe av det protokollene promoterer, faktisk ut til å skje i vår tid.

Rørvik sier hun ønsker «alle fakta på bordet».

Det ser ut som at grupperinger i flere religioner har tro på at Armageddon må til for at frelse eller ny tid kan oppstå. Det er ingen tvil om at “Sions vises protokoller” har vært brukt vidt og bredt for å bidra til jødehat, og at det hatet har økt siden 7.10.23. Er det å ha en ytre fiende en “nødvendighet” for en umoden menneskehet? 

Hva tenker du om forestillingen om klimakrisen? Er den også del av en større plan for verdensherredømme fra den «kabalen» som omtales, der også vår egen Kong Harald V er med, sammen med Bill Gates, Klaus Schwab, Rotschild og svenskekongen? 

Klimakrisen ser mer og mer ut til å være en brekkstang for noe uuttalt. Ifølge Al Gore skulle vi forlengst vært uten snø, men nå har jordene her i sør vært hvite i fire måneder. Jeg trodde på klimakrise-narrativet inntil jeg havna i kor med en klima-realist for noen år siden. Nå grøsser jeg hver gang jeg hører ordet klimakrise. Hvor er den krisen?  

Hva dreier «Gjennom tankemurene» seg om? 

Det er et ønske om å nå ut med det viktigste jeg har lært i livet; ikkevoldskommunikasjon. Den baserer seg på fire trinn: Observasjon, følelse, behov og anmodning. Det er en kunst å skille mellom fakta og tolkning. Språklig blander vi fenomenene tanke og følelse. Dermed hopper vi lett over det vesentligste i eksistensen, behovene våre. De har også åndelige aspekter. Følelsene er behovenes varslingssystem. I IVK lærer vi å se hele mennesket, og vi lærer måter å møte hverandre på som øker forståelse og empati. Rosenberg døde i 2015, men hans bidrag til verden lever videre på alle kontinenter. I boka lærer en gruppe ungdommene denne tradisjonen og andre psykologiske teorier. Vi får også bli med dem i hver sine familiemiljøer, og de får prøvd den nye lærdommen sin på en ekstremt utfordrende situasjon. De samme ungdommene er hovedkarakterer i “Noen leker gud”. 

– Hvor kan man få kjøpt bøkene? 

De kan kjøpes på alle nettbokhandler. Kolofon forlag sender fraktfritt. Jeg håper de etter hvert blir til salgs i vanlige bokhandler. 

– Har du planlagt flere bøker? 

Tankene går, og jeg har lyst til å grave mer i opphavet til jøde- og kristendommen. Men først får jeg se hvordan dette bærer i vei. 

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

 

mest lest