Michael Moore om hvorfor Biden vil tape mot Trump: – Det som skjedde med Hillary kommer til å skje med deg

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. april 2024 | 11:02

Aktivist og filmskaper Michael Moore advarte president Biden på mandag om at han vil tape mot Trump på samme måte som Hillary Clinton gjorde, på grunn av hans støtte til Israel, fordi velgere vil bli hjemme i protest.

Moore uttalte på sin podcast, «Rumble with Michael Moore,» at Clinton tapte «med bare to stemmer per valglokale» i 2016. Han vendte seg til Biden og advarte: «Det er det som kommer til å skje med deg.»

«President Biden, du kan avslutte dette nå. Du vet at det er galt, jeg vet du vet at det er galt. Jeg vet at jeg høres ut som en ødelagt plate, og jeg vet at du vet at du kommer til å tape dette valget, delvis fordi for mange mennesker kommer til å bli hjemme,» sa Moore ifølge Fox News.

«De kommer ikke til å stemme på Trump. De kommer ikke til å endre stemmen sin fra Trump til deg, nei, det er ikke slik dette kommer til å utspille seg. Som det som skjedde med Hillary i Michigan, tapte hun med to stemmer per valglokale. To for hele staten. To! Og det er det som kommer til å skje med deg.»

Moore påpekte at unge mennesker var imot krig og uttrykte til presidenten at de var «utslitte» av handlingene til Biden.

«Det er hundretusener, om ikke millioner, av unge mennesker mellom 18 og 30 år, kanskje 35, kanskje til og med 40. Unge mennesker vil ikke ha krig. Hvorfor? Vel, hvorfor liker de ikke krig? Fordi de er de som vanligvis blir sendt for å dra og dø i krigen. Og nei, de støtter det ikke, og de støtter ikke deg. Og nå er de lei av deg, lei av det du har gjort. Og du kan ikke se det,» sa Moore.

Under podcasten mandag, oppfordret han Biden til å være en «politiker for en gangs skyld.»

«Vær en politiker for en gangs skyld. Hva ønsker en politiker mest? Å bli gjenvalgt,» sa Moore. «Hvorfor garanterer du mulig tap i valget og at Trump kommer tilbake til Det hvite hus? Hva er galt med deg?»

mest lest