Den argentinske regjeringen har lagt ned et statlig støttet museum tilegnet den kommunistiske terroristen Che Guevara, etter å ha vurdert at det fremmet en forherligelse av vold og revolusjon, fremfor å tjene nasjonale kulturformål.
Museet, som har vært drevet av fagforeningen ATE siden 2008, lå i Lanín nasjonalpark og presenterte livet til den revolusjonære marxisten og geriljalederen Che Guevara.
Ifølge myndighetene brøt museet med sine formål og ble brukt til å promotere Guevaras ideologi på skattebetalernes regning.
Den argentinske regjeringen, som meldte om nedleggelsen i en pressekonferanse, begrunnet nedleggelsen med at museet «gjenskapte livet til en terrorist», ifølge CiberCuba.
Avgjørelsen føyer seg inn i rekken av tiltak fra president Javier Mileis regjering for å kutte offentlig støtte til venstreorienterte institusjoner som deltar i kulturkrig og driver ideologisk propaganda med skattebetalernes penger.
Kommentator Ian Miles Cheong omtaler nedleggelsen som et tegn på at «kommunismen står for fall», i et innlegg på X.
Les også: Venstresiden slaktet liberalismen – nå stuper inflasjon og fattigdom
Che Guevara, født i Argentina, ble kjent som en sentral aktør i den kubanske revolusjonen, men er omstridt i hjemlandet på grunn av sin rolle i væpnet kamp og henrettelser av politiske motstandere.
Under Cuba-regimet ble tusenvis av mennesker internert i det som i praksis fungerte som konsentrasjonsleire, som inkluderte blant annet homofile, kristne og religiøse minoriteter, kunstnere og intellektuelle, bønder, samt andre «uønskede» som blant annet ble ansett som uproduktive.
Mileis administrasjon har tidligere signalisert en kraftig oppgjør med det de beskriver som «ideologisk infiltrasjon» i offentlige institusjoner. Museet skal nå være stengt permanent.
Les også: Javier Milei kåret til Sør-Amerikas mest populære statsleder