Ep.4: Tucker Carlson retter skytset mot Fox News og Joe (wannabe dictator) Biden

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. juni 2023 | 12:49

Seersuksessen til Tucker Carlson fortsetter på Twitter. Og nå kommer episodene på løpende bånd, slik han også hold daglige sendinger før Fox News tok ham av lufta i april.

Tirsdag kveld kommenterte Tucker på tiltalen mot Trump. Torsdag kveld er det Joe Biden han retter skytset mot, og utgangspunkter for den ironiserende tiraden av «godt gammelt merke» er en undertekst som dukket opp på en sending hos Fox News tirsdag kveld- Den var oppe i 27 sekunder, og førte senere til at produseren ble gitt sparken på dagen og Fox kom med en beklagelse.

«Wannabe dictator speaks at The White House after having his political rival arrested.»

Skjermbilde Fox News/Twitter

Det er ikke så lett å oversette ordet «wannabe» til norsk, men det betyr en person som skulle ønske, og som legger opp til å være noe. I dette tilfellet altså en «diktator». Og alltså en diktator som ønsker å fengsle rivalen sin, Donald Trump.

Carlson kommenterte at «the women who run the network panicked… first they scolded the producer… less than 24 hours after that, he resigned (he’d been at Fox for more than a decade, considered one of the most capable people in the building.»

Mer nedlatende kunne ikke Carlson være i sin krigserklæring til selskapet han fortsatt har en bindende kontrakt med. Utsagnet «Kvinnene som styrer…» sier det meste.

Resten av sendingen bruker Tucker Carlson til å diskutere hva typiske diktatorer gjør, og komme med direkte sammenlikninger av Joe Biden, hans familie, anklager om nepotisme og korrupsjon, tildekning av helseproblemer, mer overvåkning, fengsling av politiske motstandere osv.

I sin første sending har Tucker Carlson fått 117 millioner visninger, i den andre 58 millioner, i den tredje 94 millioner og allerede 12 millioner i den fjerde sendingen. Dette er enorme tall sammenliknet med såkalt «cable news» i USA. I dette landet med 330 millioner innbyggere, er det ikke mer ennn 1-3 millioner som følger med på de store som Fox News, CNN, MSNBC.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest