Rasismedømte Bernt Hulsker har fått ny jobb

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. juni 2023 | 11:07

Og det i Dagbladet.

VGTV-profil og tidligere toppfotballspiller Bernt Hulsker (45) ble dømt til 18 dager betinget fengsel i oktober 2022, og en bot på 15.000 kroner, for hatefulle ytringer mot dørvakt Jwan Rasho (24).

Hulsker skal blant annert ha sagt «Hvordan kan du be en hvit mann om å gå ut» da han ble bedt om å forlate karaokebaren.

Hulsker nektet straffskyld under rettssaken mot ham i Oslo tingrett i starten av oktober.

Under rettssaken forklarte Hulsker at han denne kvelden var i «showmodus», og at han begynte å imitere en John Cleese-sketsj for å tiltrekke seg oppmerksomhet.

Som del av denne parodien gikk Hulsker derfor frem og tilbake inne på karaokebaren og gjorde nazihilsener.

– Han reiste seg rett opp og kalte meg en jævla neger, sa Rasho, som kom til Norge som syrisk flyktning for seks år siden.

Betinget fengsel innebærer at han slipper å sone med mindre han begår nye lovbrudd de neste to årene.

Hendelsene fant sted under et koronautsatt julebord med VGTV natt til 10. mars 2022.

Samarbeidet med VGTV ble avsluttet i mai samme år. Hulsker har også fortalt at han også mistet andre jobber etter episoden på utestedet.

Men nå er han hyret inn av Dagbladet.

Bernt Hulsker gjør comeback på skjermen når han skal kommentere fotballandslagets skjebnekamper mot Skottland og Kypros for Dagbladet TV, skriver Journalisten.no.

– Jeg er ydmyk for denne muligheten, og jeg gleder meg veldig. Det er gøy å se hva Dagbladet TV-sporten har fått til, og jeg håper jeg kan bidra, sier Hulsker.

Aller Medias programsjef Tellef Dahll er fornøyd med å ha med Bernt Hulsker på laget og mener det er på tide å tilgi ham.

– Bernt har bedt om unnskyldning, han har sonet sin straff og tatt konsekvensene av feilene han har gjort. Nå mener vi det er tid for å tilgi og gå videre. En start på det kan være noen timer i sofaen på Dagbladet TV, sier Dahll.

mest lest