Trump soper inn etter tiltalen: – Et soleklart tegn

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. juni 2023 | 02:34

I en melding på Truth Social skriver Donald Trump at han har fått inn flere titalls millioner kroner fra tilhengere, etter at tiltalen kom.

– Helt siden den mentalt forstyrrede Jack Smith gikk til det enestående skrittet med å bevæpne rettssystemet vårt for å angripe sin politiske motstander, har «Donald J. Trump for president 2024» samlet inn mer enn 6,6 millioner dollar på bare noen få dager, skriver Trump på Truth Social.

Jack Smith ble i november utnevnt av justisminister Merrick Garland, til å lede etterforskningen av Trumps håndtering av graderte dokumenter.

– Som et soleklart tegn på den standhaftige støtten president Donald J. Trump nyter godt av fra grasrotpatrioter over hele nasjonen, har over 4,5 millioner dollar blitt samlet inn gjennom en digital pengeinnsamling, mens ytterligere 2,1 millioner dollar ble samlet inn ved president Trumps arrangement i Bedminster, skriver Trump.

– Det amerikanske folket vil ikke stå for dette korrupte forsøket på å blande seg inn i valget i 2024 mot den ledende presidentkandidaten, som vil rive i stykker den dype staten og fullføre jobben med å drenere sumpen, skriver Trump, som også legger til at han er «den eneste kandidaten som kan slå Joe Biden i et valg».

Trump samlet også inn 15 millioner dollar i de to første ukene etter at han ble tiltalt for første gang, i mars i år, ifølge Nettavisen.

mest lest