Pengene renner inn til FrP

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. august 2023 | 17:22

Foreningen «Aksjon for Borgerlig valgseier» har allerede gitt 5+5 millioner til FrP i årets valgkamp. Nå gir de nye 2 millioner.

Hvem som gitt penger til foreningen er ikke offentlig. Det har ført til reaksjoner og sinne på blant FrPs uvenner på venstresiden.

Gruppen er omstridt fordi den ikke ønsker å offentliggjøre identiteten av sine donorer. Gruppens talsperson, Ole Gunnar Hauso, har tidligere begrunner avgjørelsen om hemmelighold med at pengegavene gjerne kommer fra folk som ikke ønsker å være i det offentlige søkelys i frykt for mobbing.

– Du ser hvordan Stein Erik Hagen omtales når han gir sine pengegaver til høyresiden, har Hauso uttalt.

I en ny pressemelding der den nye donasjonen ofentliggjøres skriver foreningen at de ønsker å bidra til «å jevne ut den økonomiske skjevheten i valgkampstøtten ved å overføre vårt overskudd som økonomiske bidrag til politiske partier på borgerlig side.»

De viser til at siden 2017 har venstresiden emottatt 113,5 millioner mer i pengestøtte sammenlignet med de borgerlige.

De mener videre at inhabilitet og bindinger «dokumenteres daglig fra støtten som kommer fra LO» og ramser opp bussing av AP’s kandidater, til skattefradrag for fagforeningskontingent og finansiering av valgkamper med hundrevis av millioner kroner.

«Det hele krydres med styreverv i Arbeiderpartiet, et dokumentert samrøre i over hundre år,» skriver de.

Tar imot

FrP har idligere ti en pressemelding forklart at de er innstilt på å ta imot pengegaver fra organisasjonen til tross for at pengegavene kommer fra folk som ikke vil gå ut offentlig med eget navn.

– Bidragene vil bidra til å jevne ut noe av forskjellen mellom de store overføringene som Arbeiderpartiet og de andre partiene på venstresiden får fra sine venner i fagbevegelsen, sa generalsekretær og stabssjef Finn Egil Holm i en tidligere uttalelse.

mest lest