Video viser angrepet på funksjonshemmet mann i Karmøy

Avatar photo
Publisert 16. august 2023 | 09:53

Lørdag forrige uke ble Tor Inge Dahl (59) utsatt for vold i Karmøy kommune.

Dahl ligger nå i koma som følge av hendelsen. Han har en funksjonsnedsettelse som gjør at han bor i omsorgsbolig med tilsyn.

Ifølge broren er han et lett offer for dem som ønsker å utøve vold. Familien har fortalt til VG at tilstanden var kritisk for Tor Inge en stund, og at han i noen timer svevde mellom liv og død, før tilstanden stabiliserte seg.

En video av hendelsen er spredd i sosiale medier.

Ifølge familien ble Dahl først kjørt til Haugesund sykehus hvor det ble klart at han hadde pådratt seg kraniebrudd og hjerneblødning.

Ungdomsskoleelever skal ha funnet mannen på bakken og ringte da ambulanse.

Sør-Vest politidistrikt har bekreftet i en pressemelding at de etterforsker en alvorlig voldsepisode på Vea på Karmøy.

Familien til Dahl forteller til VG at hendelsen har engasjert voldsomt i bygda.

– Han var kjent i lokalmiljøet, og har bidratt med masse positivt og aldri gjort en flue fortred, sier Martin Dahl til avisen.

iNyheter valgte først å dele videoen. Etter å ha blitt kontaktet av politiet, har vi fjernet videoen. Verken gjerningspersonen eller offeret var mulig å identifisere i videoen.

Politiet i Sør-Vest gjennom «Nettpatruljen» har truet med å opprette sak mot iNyheter på forholdet.

Vår kommentar:

Det er flere videoer som publiseres av medier som viser voldshendelser. I dette tilfellet er heller ikke gjerningsmann mulig å identifisere fra bildene. Offeret er allerede identifisert av medier og familien selv.

Kriminaliteten i Norge blir stadig grovere og dette et viktig å formidle. Vi finner det påfallende at politiet truer et medie med å opprettet sak mot oss for å eksponere det som skjer.

mest lest