EL Chapo-sønn utlevert til USA

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. september 2023 | 07:27

Sønn av den beryktede narkobaronen Joaquin «El Chapo» Guzman ankom USA på fredag etter at han ble utlevert fra Mexico.

Ovidio Guzman Lopez (33), vil bli stilt for retten for anklager om narkotikahandel, sier justisminister Merrick Garland.

Guzman Lopez, ble siktet i april sammen med to dusin andre som en del av en aksjon rettet mot et globalt narkotikasmuglernettverk som drives gjennom Mexicos Sinaloa-kartell, melder ABC News.

Han ble fløyet til Chicago, men er også siktet i New York og Washington, D.C.

– Denne handlingen er det siste skrittet i justisdepartementets innsats for å angripe alle aspekter av kartellets operasjoner, sier Garland i en uttalelse.

– Kampen mot kartellene har involvert utrolig mot fra amerikansk politi og meksikansk politi og militærtjenestemenn, hvorav mange har gitt sine liv i jakten på rettferdighet.

Guzman Lopez hadde vært etterlyst av amerikanske myndigheter siden 2019 og tatt til fange av meksikanske væpnede styrker i januar i en liten by like utenfor byen Culiacán, hovedstaden i den meksikanske delstaten Sinaloa.

Faren hans, Guzman, soner en livstidsdom i USA etter å ha blitt dømt i 2019 for å ha drevet en kriminell organisasjon, omfattende nanarkotikahandel, ulovlig bruk av skytevåpen og hvitvasking.

mest lest