Megapopulære Russell Brand mener det er en «agenda» bak voldtektsanklagene

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 16. september 2023 | 20:32

Han startet karrieren som komikeren og skuespiller. Så ble han en populær YouTuve-figur med ordtirader og kritikk av etablerte sannheter og myndigheter i et tempo de færreste klarere å duplisere. Men dermed får man også fiender. Russell Brand (48) anklages nå i britiske medier for voldtekt og/eller seksuelle og «emosjonelle» overgrep mot fire kvinner. 

Det er avisen The Times som har funnet frem til kvinner som anklager Brand for voldtekter og overgrep som skal ha skjedd i perioden 2006 og 2013. I denne perioden var Brand blant annet programleder for BBC Radio 2 og Channel 4.

I en video på YouTube fra fredag der Brand selv adresser beskyldningene, sier han at han i en periode var svært promiskuøs, men at alle relasjoner skjedde frivillig og var gjensidig.

Han sier også at han har visst at medier har gravd i fortiden hans og prøvd å kontakte en rekke mennesker som opp gjennom tiden har hatt kontakt med ham for å finne noe inkriminerende.

Brand selv sier at han vanskelig kan se at det motivert av noe annet enn å stoppe ham, fordi han har blitt så populær og det utenfor mainstream mediene.

En annen som har hevdet seg utsatt for det samme, er Andrew Tate. Også Julian Assanges støttespillere mener det å anklage brysommen kritikere av det etablerte for voldtekt, er en standard måtte å diskredittere og undegrave.

Se Brands YouTube.-video der han adresserer anklagene under. Han har over 6 millioner følgere på kanalen.

mest lest