Ukrainsk rapport: Ramzan Kadyrov «Putins hund» er kritisk syk

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. september 2023 | 07:27

Den tsjetsjenske lederen Ramzan Kadyrov er angivelig blitt kritisk syk, ifølge ukrainsk etterretning.

Andriy Yusov, en representant for det ukrainske forsvarets etterretning, fortalte til nyhetsnettstedet Nexta at Kadyrovs nåværende helsestatus hadde blitt bekreftet av både «medisinske og politiske kretser». Den tsjetsjenske lederen har angivelig hatt helseproblemer på grunn av pågående nyreproblemer og skyldte nylig sin forverrede helse på sin personlige lege.

– Dette handler ikke om skader. Andre detaljer trenger ytterligere avklaring, sa Yusov, ifølge en rapport fra Nexta lagt ut på X/Twitter.

 – Han har vært syk lenge, og vi snakker om kroniske helseproblemer.

Jusovs kommentarer ble også bekreftet av det statlige ukrainske nyhetsbyrået Ukrinform. Obozrevatel, en ukrainsk nettavis, meldte tidligere denne uken at Kadyrov hadde falt i koma og ble fløyet til Moskva for behandling.

Den ukrainske sikkerhetstjenesten (SBU) opplyser ukrainske medier at Ramzan Kadyrov er alvorlig syk og i kritisk tilstand, melder Kyiv Independent.

Kadyrov er en nær alliert av Russlands president Vladimir Putin, og har fått kallenavnet «Putins hund» og har støttet Moskvas invasjon av Ukraina, blant annet ved å utplassere egne tropper for å kjempe langs frontlinjen.

mest lest