Demokratenes hodepine før valget i november: Alt blir dyrere og dyrere

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 16. oktober 2022 | 03:54

Nevada er spesielt hardt rammet.

I september var prisveksten i USA 8,2 prosent, ned fra over ni prosent i juni, men høyere enn ventet på forhånd. Kjerneinflasjonen, som ekskluderer mat- og energipriser, endte på 6,6 prosent, det høyeste siden 1982.

For velgere i Nevada, er økonomi og inflasjon viktigste når de går til urnene i mellomvalget 8. november, skriver E24.

– Vi har ikke bare sett noen av landets høyeste bensinpriser, men også noen av landets høyeste matvarepriser, sier Andrew Woods, direktør for senteret for økonomisk forskning ved University of Nevada, Las Vegas.

Det slår hardt i et område som ble ekstra hardt rammet økonomisk under pandemien, da hele turistindustrien stengte ned. På det meste var over 30 prosent arbeidsledige, ifølge den lokale forskeren. Fortsatt er arbeidsledigheten rundt 1,5 prosentpoeng høyere enn før utbruddet av koronaviruset.

– Økonomien er vanligvis viktig i de fleste valg, men i dette valget er økonomi helt på topp, langt over enhver annen sak, sier David Paleologos, som er direktør for Suffolk University Political Research Center, som følger velgernes synspunkter i Nevada.

Dette gir republikanerne en stor fordel i Nevada. Velgerne har generelt mer tillit til Republikanerne når det gjelder økonomi.

Jon Ralston, som er mangeårig politisk kommentator i Nevada, mener prisstigningen er et reelt problem, som demokratene ikke vil snakke om i det hele tatt.

I tillegg til ett senatssete, viser meningsmålinger at Demokratene også risikerer å miste guvernøren, samt tre plasser i Representantenes hus.

Trump: – Aldri vært en verre president enn Joe Biden

mest lest