Finnes det noen som i det hele tatt har kontroll med hva de «idiotene» i EU styrer på med?

Avatar photo
Rune Chr. Tollefsen
Leserinnlegg
Publisert 16. desember 2022 | 15:31

Dette er et ekstern innlegg og gir utrykk for skribentens meninger.

EU vil forby folk (Irland) å fyre billig med torv. Der de selv (Tyskland) river vindkraft for å grave frem brunkull for å fyre med og Sverige brenner 140 tusen liter olje i timen for å holde kraftverkene i gang. 

Der EU selv stenger ned det ene kjernekraftverket etter det andre (Tyskland) så ivrer resten av kloden etter billig pålitelig energi som kun kjernekraft og vannkraft kan gi. ( Om ikke de vannmagasinene er drenert tom da av en idiotisk ført politikk.)

Finnes det virkelig ikke noen styrende organer som klarer å se hele bilde og ta rev i seilene?

Er de fullstendig uten visjoner om vår fremtid? Norge og verden vokser i antall innbyggere (Nylig ble verdens befolkning anslått til å passere 8 milliarder.) Og det er rimelig innlysende, ja helt enkelt selvforklarende at det vil bli mer bilkjøring, mer transport på veier, i luften og til havs og vi vil således kreve mer energi.

Når man i samme åndedrag sier at alt skal være fornybart og grønn energi så må man ha en plan på hvordan dette skal løses. Dagens regjering i særdeleshet ligger så bakpå at det er skremmende. De maser vindkraft på inn og utpust så man skulle tro de selv var ansatt som lobbyister for vindkraftbransjen. Vi kan ikke teppebombe hele kysten vår med vindturbiner, hverken på land eller til havs.

Joda, det medfører arbeidsplasser og vi kan bruke vår maritime industri på veien til ett oljefritt verden. Hvem er det egentlig som lar seg lure. Oljen er kommet for å bli og vil bare stige i verdi ettersom lagrene blir mindre. Men enn så lenge har vi vel resurser i noen tusen år til.

Selv Vestland Fylkeskommune har tatt inn kjernekraft i sin Fornybarplanen til Vestland for fremtiden. De utelukker ikke det som en energikilde. Og det burde heller ikke regjeringen Tross i Aasland sitt bastante nei til kjernekraft.

De skulle vært fremoverlent og hengt seg på den utviklingen som skjer i dag innen kjernekraft. Vi kan ikke rasere vår natur, vår klode i jakten på en grønnere energi. Vi kan ikke ofre villaksen i et fåfengt forsøk på å produsere massivt med energi når prisene er på max.

Ei kan vi heller grave opp urørt natur for å bygge noen km med vei til en industripark som kun virker når det blåser stabilt. Joda, de leverer energi når forholdene er optimale. Men å ofre villaksen og dens habitat (gyteområder) på bekostning av en energiform som ikke konstant virker er et fåfengt forsøk på å omtale energien som grønn. Den finnes ikke grønn på noen som helst måte.

Europa står i en energikrise, det er det ingen tvil om. Men den er selvpåført av «energiwelde» og at de selv stolte på Russland og Putin som en stabil leverandør av energi. Når man samtidig legger ned den eneste stabile kraftkilden de har (Kjernekraft) så burde en hver person med noen få fungerende hjerneceller i toppetasjen se at dette går den veien høna sparker. At dette ikke har slått inn og fått noen alarmbjeller til å ringe ustanselig og varsellamper blinke som om klokken sto 2 på 12…. Viser dessverre at EU fører en energipolitikk som ikke er bærekraftig.

Kjell Erik Eilertsen er sivilingeniør og MBA, med bakgrunn som finansanalytiker og journalist. Han sier følgende:

«De norske strømprisene et resultat av nærmest bevisstløse energipolitikere som sov i timen og fikk dårlige analyser fra sine eksperter, mens det europeiske energimarkedet endret seg fullstendig. Mens Norge har økt kraftproduksjonen med 53 TWh (+ 52 prosent) fra 1985 til 2021, så har Tyskland kuttet sin produksjon med 67 TWh (-10 prosent) siden 2017, og Storbritannia kuttet med 89 Twh (- 22 prosent) siden 2005. I forsyningssikkerhetens navn har altså Norge knyttet seg til land som massivt har redusert sin evne til å tjene som sikkerhet for noe som helst.»

Og det er disse landene (EU) som skal få bestemme/styre Norges energipolitikk?

Norge som stat lever lykkelig med denne situasjonen der den drar inn milliarder hver dag i kroner på gass og oljeleveranser. At Støre ikke bryr seg om at den Norske befolkningen betaler 100 ganger gjennomsnittlig produksjonskostnader for hver kWt ser ikke ut å affisere han noe mer enn et snøfnugg på jakke ermet. Det viftes vekk som en ubetydelighet på samme måte som meningsmålingene.
Han gir sosialstønadsmottakerne 1000 kr i julebonus, penger Norge har tjent inn noen millioner ganger i økte strømpriser som flommer inn til staten.

Er det rart de styrende partier faller på meningsmålingene? Det mest skremmende her i Norge er at Høyre stiger så enormt i samme tidsrom søm Arbeiderpartiet faller. De vil føre den nøyaktig samme politikk med få unntak.

Verden vil bedras.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Er Støre blitt en lystløgner som går inn for å villede folket?

mest lest