USA har skutt ned 14 droner fra Jemen

Avatar photo
Publisert 16. desember 2023 | 17:45

Et amerikansk marinefartøy har skutt ned 14 droner sendt ut fra houthi-militsen i Jemen lørdag. Det opplyser amerikanske myndigheter.

– I morgentimene 16. desember har USS Carney skutt ned 14 ubemannede luftfartøy skutt ut som en dronesverm fra houthi-kontrollerte områder i Jemen, heter det i uttalelsen.

USS Carney er jager av Arliegh Burke-klassen. Ingen skip er truffet i angrepene, ifølge den amerikanske kilden.

Houthi-militsen har angrepet en rekke skip i Rødehavet den siste tiden. De har selv hevdet at de vil angripe alle skip med forbindelse til Israel.

Mandag kveld ble det norskeide tankskipet MT «Strinda» truffet av en krysserrakett utenfor Jemen. Skipet skal og ha blitt angrepet med drone, som ble skutt ned av en fransk fregatt som også beskyttet det norske tankskipet.

I november delte houthi-militsen en video som viser en kapring av et japansk skip i Rødehavet. På videoen kan man se et helikopter lande på skipet, før flere bevæpnede menn løper ut og får kontroll på mannskapet.

Det danske rederiet Mærsk opplyste fredag at de stanser all transport gjennom Rødehavet. De har selv et skip som skal ha blitt angrepet av houthiene.

mest lest