Russlands verste seriemorder «Varulven» vil kjempe for Putin

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. januar 2023 | 00:49

Mikhail Popkov er Russlands verste seriemorder og soner to livstidsdommer. I et intervju med russisk statlig TV verver Popkov seg nå til å kjempe i Ukraina. 

Politimannen Mikhail Popkov, som var gift og småbarnsfar, skydde ingen midler for å «renske» hjembyen Angarsk for prostituerte. Terrorvelde som han innledet i 1992 ga ham kallenavnene «Galningen fra Angarsk» og «Varulven».

58-åringen er dømt for å ha drept 83 kvinner i en periode over 18 år. Han har tilstått langt flere.

En politikilde mener hans reelle dødstall er nærmere 200, skriver Daily Mail.

Popkov voldtok de fleste av sine ofre i alderen 18 til 50 år før han drepte dem med økser, hammere, kniver, skrutrekkere og spader.

Til tross for dette tillot russiske myndigheter statlig TV å intervjue ham bak murene da han tryglet om å bli med Putins krigere, og hevdet at han hadde radioelektronikkerfaring fra sin tid som vernepliktig i Den røde armé.

Popkov håper å komme under Kreml-ordningen som har frigjort så mange som 40.000 straffedømte – dersom de overlever seks måneder på slagmarken. Han ønsker å kjempe i Wagners private hær som ledes av Jevgenij Prigotsjin.

Han ble spurt av russisk statlig TV: Hva er drømmen din?

– Å bli med i hæren, svarte han.

– Jeg ville ikke nølt med å verve meg, sa massemorderen.

– Men selv om jeg har vært i fengsel i 10 år, tror jeg ikke det ville være så vanskelig å lære nye ferdigheter raskt, la han til.

Popkov er ifølge TASS diagnostisert med en «irrasjonell trang til å drepe», og soner to livstidsdommer.

Wagner-gruppen utfordres nå av Kremls egen hær av leiesoldater

mest lest