Ukrainas president med ny advarsel: – Russland har store mengder soldater i Donbas-regionen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. januar 2023 | 02:01

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vil ha raskere våpenleveranser.

Det dødelige angrepet mot en boligblokk i Dnipro viser behovet for raskere og bedre koordinerte avgjørelser om våpenleveranser til Ukraina, ifølge Zelenskyj.

Det ble funnet minst 40 mennesker drept i ruinene etter det russiske angrepet lørdag, og titalls er fortsatt ikke gjort rede for, ifølge ukrainske myndigheter.

– Det som skjedde i Dnipro – det faktum at Russland forbereder nye forsøk på å ta initiativet i krigen og det faktum at den militære situasjonen ved fronten krever nye avgjørelser om våpenleveranser – bare understreker hvor viktig det er å koordinere koalisjonens innsats for å forsvare Ukraina og friheten, sier Zelenskyj i sin daglige videotale mandag kveld.

Russland avviser at de sto bak angrepet på boligblokken i Dnipro.

Videre sier Zelenskyj at avgjørelsene om militærbistand må tas raskere. Han viste til at Russland har store mengder soldater i Donbas-regionen, mest rundt byene Bakhmut og Soledar, men også sør i Ukraina.

– Fra og med i morgen vil denne uken være enda mer aktiv når det gjelder vårt diplomati. Davos Forum vil starte sitt arbeid – Ukraina vil bli hørt på denne globalt viktige plattformen. På slutten av uken vil det bli holdt et møte i Ramstein. Vi forventer grunnleggende beslutninger fra koalisjonen av våre partnere. Det planlegges også viktige bilaterale forhandlinger, sier Zelenskyj.

Russlands verste seriemorder «Varulven» vil kjempe for Putin

mest lest