Menn er opptatt av rumpene sine

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 17. mars 2024 | 10:12

Det pleide å være kvinner som var opptatt av å ha en stor, rund rumpe. Men nå har det visstnok blitt en farsott blant menn også.

Myten sier at det var Kim Kardashian som fra 2007 virkelig gjorde en stor rumpe til ideal for kvinner. Med hennes ble timeglassfigurene igjen ettertraktet, etter noen tiår der slankere, mindre formfulle kvinner var ambisjonen man strakk seg etter.

Kim Kardashian. Skjermbilde Instagram

For menn har det tatt lengre tid. Helt inntill nylig var det det «vaskebrett» av magemuskler (abs) og overkropp som sto på ønskelisten til menn. Mange overså helt å trene underkroppen på studioene og vaklet rundt på stilker.

Men ingen ser jo et vaskebrett under skjorten eller genseren, så nå har en stårumpe som er synlig under en bulende jeans visstnok kommet på moten, skriver The Guardian.

Det heter seg i artikkelen at mange menn har komplekser for rumpene sine og synes de er for flate. Dermed er det på moten med spesialiserte øvelser nettopp rettet mot rumpemusklene.

Samtidig er det også en erkjennelse av disse musklenes betydning for fart og styrke.

På nettet finnes en rekke videoer som gir råd.

Men noen velger også snarveien om kosmetisk kirurgi og implantater. Nå også menn.

Disse prosedyrene, også kalt brasiliansk rumpeløft, skal nå ha klatret til de fem mest populære for menn, skriver The Guardian.

Også i Norge tilbys det. Vi fant denne reklamen på Estmedklinikken:

«BBL – Brasiliansk rumpeløft med kroppsfiller er en prosedyre som bruker estetiske fillere for å øke volumet og forbedre formen på baken. Fillere er injiserbare substanser som består av naturlige eller syntetiske materialer, som hyaluronsyre eller kalsiumhydroksylapatitt. Disse materialene har evnen til å fylle ut og gi støtte til vevet, og kan dermed skape en fyldigere og mer tiltalende rumpe.»

De har også vedlagt en video.

Brasiliansk rumpeløft er det mest risikable man kan utføre. 1-2 av 6000 operasjoner ender med døden.

Lyst til å prøve?

mest lest