17. mai – En dag for Norge og det norske flagget

Publisert 17. mai 2024 | 10:19

Dette er et eksternt innlegg og står for skribentens meninger.

I dagens klima, der nasjonal identitet og enhet utfordres på ulike måter, er det viktig å minne om den særlige betydningen av det norske flagget på 17. mai. Det er en dag hvor det norske flagget er det sentrale symbolet, og dette prinsippet bør respekteres.

Det er naturligvis rom for ulike perspektiver på hvordan 17. mai bør feires, men det er viktig å erkjenne at denne dagen først og fremst handler om å feire nasjonal identitet under det norske flagget. Å promotere andre flagg og kulturer kan virke splittende og underminere det som burde være en dag for fellesskap og samhold.

Å heise andre lands flagg på 17. mai kan oppfattes som respektløst overfor vår egen nasjonale identitet og de verdiene vi ønsker å formidle denne dagen. Det norske flagget representerer vår historie og vår felles tilhørighet som nordmenn, og det bør derfor stå i sentrum av feiringen.

Selvfølgelig er det rom for å inkludere og feire mangfoldet på andre måter enn gjennom flagg. For eksempel kan bruk av nasjonaldrakter være en flott måte å markere kulturell identitet og tilhørighet på. Ved å finne balansen mellom å feire Norge, det norske flagget og inkludere mangfold på andre måter, kan vi skape en mer inkluderende og respektfull feiring av nasjonaldagen.

Les også: Klassekampen vil ha «palestinaskjerf» til bunaden på 17. mai

Det er viktig å huske at 17. mai ikke bare er en dag dedikert til å heise det norske flagget, men også en tid for å ære vår nasjons helter og reflektere over vår historie. I løpet av denne feiringen hedrer vi de som kjempet for vår uavhengighet og frihet, samt de som har formet nasjonen gjennom århundrene. Dette gir oss også anledning til å fremheve og feire norske verdier som demokrati, likestilling og frihet, som utgjør kjernen i vår nasjonale identitet.

La oss derfor minne hverandre om viktigheten av å feire 17. mai som en dag for Norge, det norske flagget og nasjonal identitet, samtidig som vi åpner opp for å inkludere og anerkjenne mangfoldet på andre måter.

mest lest