Borgerverngruppe har delt video av knivangrepet i Gaupne

Avatar photo
Publisert 17. juni 2024 | 22:00

En borgerverngruppe som kaller seg «pedo-jegere» har delt video av knivangrepet mot en 51 år gammel mann i Gaupne fredag. De sier de har flere menn i kikkerten. Det skriver Bergens Tidende.

En administrator for en norsk gruppe som BT har snakket med, sier til avisen at de etablerte seg i januar i år, og at miljøet vokser og at de har medlemmer i alle fylker.

Sosiale medier forsøker å fjerne videoen når den blir delt, men gruppen har opprettet en rekke nye profiler i ulike sosiale medier for å unngå dette.

«Vi er ikke ute etter å drepe pedofile, bare skade dem», skriver administratoren til BT.

Han sier gruppen ikke støtter bruk av våpen, kun bruk av knyttnever. Administratoren hevder at de snakker med pedofile menn daglig, og at det kan komme nye aksjoner. Hensikten skal være at de ønsker å beskytte barn mot pedofile.

En av videoene gruppen har delt, viser knivangrepet mot en 51-åring på Vestlandet fredag forrige uke. Han ble stukket i halsen og håndleddet, ifølge politiet. I videoen kan man se at han også blir slått.

iNyheter har sett videoen. Siden det er lett å identifisere offeret i knivangrepet, har vi valgt å kun publisere sladdede skjermbilder.

Det var 51-åringen selv som informerte politiet om hendelsen fredag. Han sa han hadde blitt angrepet av flere ungdommer i et skogholt utenfor sentrum av Gaupne i Luster kommune. Han ble transportert til Haukeland universitetssykehus i helikopter med ukjent skadeomfang.

Politiet har i ettertid opplyst at 51-åringen er siktet for å ha avtalt et møte med en person under 16 år med hensikt om seksuell omgang. Det er direkte kobling mellom denne siktelsen og knivstikkingen, bekrefter politiinspektør Janne Ringset Heltne til Aftenposten.

– Ja, vi mener det. Her forelå det en avtale om å møtes, sier hun til avisen.

Det var 51-åringen selv som informerte politiet om hendelsen. Han sa han hadde blitt angrepet av flere ungdommer i et skogholt utenfor sentrum av Gaupne i Luster kommune i Vestaland. Han ble transportert til Haukeland universitetssykehus i helikopter med ukjent skadeomfang.

Blant de som er siktet for knivangrepet, er fire 15-åringer og en 14-åring.

iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

mest lest