Kalte meningsmotstandere for «nazister»

Avatar photo
Publisert 17. juli 2023 | 20:23

Kjell Erik Eilertsen, energipolitisk talsperson i Industri- og Næringspartiet (INP) og tidligere Finansavisen-journalist, innrømmer nå meldingen han sendte ut på Twitter klokken halv tre natt til mandag.

I Twitter-meldingen kaller han Bård Standal, Aaslaug Marie Haga og Andreas Aasheim for nazister, på grunn av deres standpunkter i energipolitiske spørsmål.

Først prøvde Eilertsen å benekte å ha skrevet meldingen.

– Hva i all verden er dette for no, sia Eilertsen på telefon til Nettavisen i dag tidlig, etter å ha sjekket sin egen Twitter-konto.

Han insisterte på at han hadde lagt seg for lenge siden, og var i sin dypeste søvn da meldingen ble lagt ut.

– Dette har jeg ikke lagt ut. Klokken 02:37 så lå jeg i min dypeste søvn, forteller han Nettavisen.

Eilertsen benekter og å ha vært beruset da meldingen ble delt. Han sa og at han tviler på at han kan ha skrevet meldingen i søvne.

Nå har han innrømmet å ha delt meldingen.

– Jeg beklager at jeg omtalte Bård, Aslaug og Andreas som nazister. Det mener jeg selvsagt ikke. Dermed fikk jeg selv en påminnelse om at jeg må puste med magen uansett hvor irritert man blir over utspill fra meningsmotstandere og naturødeleggelser, skriver Eilertsen på Twitter.

Bård Standal har kommentert saken overfor Nettavisen.

«Denne mannen skriver så mye rart at det er for en heltidsjobb å regne å holde seg oppdatert på galskapen. Jeg velger å bruken tiden min på andre ting. Jeg noterer meg at den er sendt 02:37. Jeg vil på generelt grunnlag anbefale folk å være edru når de twitrer,» skriver Standal i en SMS til avisen.

– Jeg er på ferie, og orker ikke bruke tiden min på slikt oppgulp. Jeg ler og rister på hodet av det, sier Andreas Aasheim til E24.

Les også: Slik får de ukrainerne til å forlate stridsvognene sine

Partileder i INP, Owe Ingemann Waltherzøe, sier til E24 at han ser alvorlig på hendelsen, og at han vil ta en alvorsprat med Eilertsen.

– Vi tar sterk avstand fra den slags retorikk. Slike karakteristikker er aldeles ikke forenlig med partiets ånd. Vi har blitt teppebombet med meldinger og flere medlemmer har truet med å melde seg ut av partiet, så dette er noe vi tar på det største alvor, sier Waltherzøe til E24.

– Vi er nødt til å ta en alvorsprat. Jeg kan ikke si noe mer om det før jeg har snakket med ham, og jeg har ikke fått tak i ham enda, sier Waltherzøe.

INP fikk i begynnelsen av juni 3,3 prosents oppslutning i en Norstat-måling. Partiet er også større enn MDG på flere nylige målinger.

mest lest