Tysk gutt er den siste i rekken som ikke holder hendene unna Romas turistattraksjon

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. juli 2023 | 09:29

Tysk gutt har blitt tatt for å skrape noe i en murvegg på Colosseum i Roma, Italia.

En 17 år gammel tysk gutt har sluttet seg til en stadig voksende gruppe turister som har vakt oppsikt i Italia fordi de ikke klarer å holde hendene unna Romas berømte turistattraksjon, Colosseum, melder det italienske nyhetsbyrået Ansa.

Ifølge nyhetsbyrået er det en student fra Tyskland som ble anholdt av vakter på Colosseum etter å ha skrapt noe inn i en murvegg ved attraksjonen.

Han ble senere politianmeldt og risikerer nå en bot på over 150.000 kroner for hærverk.

Den 17 år gamle gutten føyer seg dermed inn i en lang rekke turister som har forsøkt å skrape noe inn i murveggen på Colosseum.

For noen år siden fikk en russisk turist en bot på 20 000 euro etter å ha skrapt noe i en vegg i Colosseum. Det tilsvarer 225.000 norske kroner.

Senest sist fredag ble en ung sveitsisk kvinne på 17 år tatt etter å ha skrapt sin første i mursteinene. Hun ble identifisert av politiet, melder italienske medier søndag.

I slutten av juni vekket 27 år gamle bulgareren Ivan Dimitrov virkelig italienernes følelser da han skrapte navnene på seg selv og kjæresten inn i murverket på Colosseum.

En video av Dimitrov som ble tatt på fersken antydet en viss grad av likegyldighet som ikke hjalp situasjonen. Selv da han senere unnskyldte seg med å si at han ikke visste hvor gammelt monumentet var, så det ikke ut til at italienerne tilga hærverket.

Ivan Dimitrov har skrevet et brev til borgmesteren i Roma, der han går på kne og beklager med forklaringen at han ikke visste at det var et gammelt monument.

– Jeg vil uttrykke min dyptfølte og ærlige unnskyldning til italienerne og hele verden for skaden som er gjort på en eiendel som faktisk er arven til hele verden, skriver han i brevet som er publisert i den italienske avisen Il Messaggero.

mest lest