Prisras på strøm i Sør-Norge søndag: Tilbake på nivåene i fjor

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 17. september 2022 | 14:43

I Sør-Norges tre strømregioner blir det søndag et kraftig fall i strømprisen. Snittpris blir 1,14 kroner per kWh søndag. Lavest siden 10. juli.

I Sørøst-, Sørvest- og Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 1,14 kroner per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 3,62 kroner.

Det melder strømbørsen Nord Pool på sine nettsider. Søndagens snittpris per kWh er 1,47 kroner lavere enn lørdag og 1,4 øre høyere enn samme dag året før. Det er NTB som melder dette.

Det er den laveste prisen som er notert på Øst- og Vestlandet siden 10. juli. I prisområdet NO2, som omfatter Rogaland, Agder, Vestfold og Telemark og deler av Vestland, må man tilbake til juni for å finne lavere priser, skriver E24.

Prisene er tilbake til nivået fra et år siden. Men det ligger fortsatt høyere enn snittet de siste årene.

Maksprisen søndag på 3,62 kroner per kWh inntreffer mellom klokken 11 og 12 på formiddagen. Den er 35,9 øre lavere enn lørdag og 2,44 kroner høyere enn samme dag året før. Minsteprisen blir på 23,3 øre per kWh mellom klokken 2 og 3 på natten.

Regjeringen innførte fra 1. september en strømstøtteordning som dekker 90 prosent av prisen over 70 øre per kWh, og som regnes ut fra snittprisen på strøm per måned for hvert område.

Det vil kreve en enorm folkelig mobilisering å «renasjonalisere» norsk kraftpolitikk

mest lest