Elon Musk ut mot «anti-hvit rasisme»

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 17. november 2023 | 18:48

Og som svar blir han stemplet som antisemitt.

The Guardian har skrevet en artikkel med tittelen «Elon Musk agrees with tweet accusing Jewish people of ‘hatred against whites’» (Elon Musk er enig i en tweet som beskylder jøder for «hat mot hvite»).

Det er denne tweeten fra @breakingbath og Musks svar som ligger til grunn for beskyldningen.

«Jødiske organisasjoner har fremmet akkurat denne slags dialektisk hat mot hvite som de hevder de vil at andre mennesker skal stoppe å bruke mot dem selv.»

– Du har sagt den faktiske sannheten, svarer Musk.

Senere utdyper Musk at han spesielt tenker på den jødiske organisasjonen Anti-Defamation League.

«Jeg er dypt fornærmet over ADLs meldinger og alle andre grupper som driver de facto anti-hvit rasisme eller anti-asiatisk rasisme eller rasisme av noe slag.»

Musk har vært i konflikt med Anti-Defamation League (ADL) før, og truet med å saksøke på grunn av måten ADL påstår det er hatefulle ytringer på hans sosiale medienettverk ,X.

ADLs direktør, Jonathan Greenblatt, beskyldte Musk for å slutte seg til det Guardian omtaler som den «antisemittiske konspirasjonen.» Han skrev:

«I en tid da antisemittisme eksploderer i Amerika og øker rundt i verden, er det udiskutabelt farlig å bruke sin innflytelse til å validere og fremme antisemittiske teorier. #NeverIsNow.»

Men Musk ga ikke etter. Torsdag likte en tweet med teksten: «Alle har lov til å være stolte av rasen sin, bortsett fra hvite mennesker, fordi vi har blitt hjernevasket til å tro at historien vår var noe så «verre» enn andre raser. Denne falske fortellingen må dø.»

Musk skrev: «Ja, dette er veldig rotete (messy). På tide at dette tullet tar slutt og ALLE som foreviger disse løgnene bør skamme seg!»

Tweeten provoserte frem umiddelbare og sterke tilbakeslag både på X og andre kanaler. Tweets som fordømte Musks svar som en «hvit supremasistisk konspirasjonsteori» strømmet inn, skriver Guardian.

Musk får også støtte.

Kampanjen mot Musk og X handler også om inntekter. Aktivistene som beskylder X for å være en plattform for rasisme prøver å få store annonsørerer til å trekke seg.

Det er også derfor Musk har truer med å saksøke ADL.

Reuters melder fredag at Det hvite hus fordømmer Elon Musks «avskyelige promotering» av antisemittisme.

– Det er uakseptabelt å gjenta den fæle løgnen bak den mest fatale antisemittismen noengang i amerikansk historie, som også skjer en måned etter den dødeligste dagen for jøder siden Holocaust, sier talsmann for Det hvite hus, Andrew Bates.

mest lest