Nominert til «Årets verste stemme»: Nekter å svare

Avatar photo
Benjamin Bringsås
Journalist
Publisert 17. november 2023 | 22:01

Emilie Enger Mehl har blitt nominasjonen til nettaivsen NAtt&Dags pris. Hun er den eneste av de nominserte som ikke vil kommentere.

«Prisen for Årets verste stemme gis til en person eller gruppe som i kraft av sin deltakelse har senket nivået på norsk offentlig debatt», skriver Natt&Dag på sine nettsider.

Justisministeren omtales av nettavisen som «et direkte resultat av den politiske profesjonaliseringen som både ødelegger politikken og menneskene som arbeider med den.»

Dagbladet har prøvd å komme i kontakt med Mehl. Det har de ikke lykkes med.

– Vi har sett på den og har ikke noe behov for å kommentere, skriver politisk rådgiver Torleik Svelle i en SMS til Dagbladet.

At en kommunikasjonsrådgiver svarer på vegne av Justisministeren som selv ikke vil imøtekomme kritikken, har blitt trukket frem som noe ironisk ettersom nominasjonen har blitt tatt på bakgrunn av nevnte «profesjonalisering som ødelegger politikken».

Blant de andre nominerte finner vi også Subjekt-redaktør Danby Choi og kommunikasjonssjef for Høure, Cato Husabø Fossen.

Artikkelen fortsetter.

Førstnevnte har imidlertid ingenting imot å svare for seg.

– Det er en ære å bli nominert, sa Danby Choi til Dagbladet.

Natt&Dag trekker frem at Choi framstår som «en selvsentrert statusjeger som bare vil dytte trynet sitt inn i tv-skjermer, debattflater og hvor enn han kan på sosiale medier». Subjekt-redaktøren er for tiden aktuell med boka «Kanseller meg hvis du kan – mitt oppgjør med woke».

– Med denne prisen har Natt&Dag bidratt til å klistre trynet mitt opp i Dagbladet. Det er bare å gratulere. Utover dette har jeg ingen kommentar.

Danby Choi har tidligere jobbet for Natt&Dag.

Åsaken bak nominasjonen til Cato Husabø Fossen er at han er «ansiktet på at lugubre og annenrangs journalister endevender politikken som kommunikasjonsrådgivere for høyere lønn og anseelse – han er også ansiktet på årets store trend blant norske politikere: Å ødelegge tilliten det norske folk har til jobben de gjør.»

Husabø Fossen har den siste tiden jobbet med håndteringen av Erna Solberg- og Sindre Finnes-saken. Han har etter sitt arbeid fratrådt som pressesjef i Høyres stortingsgruppe, men ikke for å finne på noe annet å gjøre, men for å bli den nye kommunikasjonssjefen til Høyre.

Han har tidligere være journalist i NRK.

– Det virker som Natt&Dag har sett for mange politiske dramaserier om skjult makt, mystikk og mørke bakrom. Her framstilles det som om politisk kommunikasjon i Norge handler om utspekulerte strategier, smarte og brutale triks. Det vil jeg si er godt spunnet av Natt&Dag.

Det skrev han i et e-post-svar til Dagbladet.

– Jobben min er å legge til rette for best mulige arbeidsforhold mellom pressen og Høyres politikere. Og å bistå politikerne med hvordan de bør kommunisere for at pressen og velgerne skal forstå hva de vil, slik at velgerne får reelle politiske alternativer å velge mellom.

mest lest