Knivdrama i Oslo sentrum: Ber vitner og fornærmede kontakte politiet

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 17. desember 2022 | 05:47

En mann truet fredag kveld tilfeldige personer med kniv i Oslo sentrum.

Politiet har tatt kontroll på en norsk mann i 30-årene som truet tilfeldig personer med kniv i området rundt Aleksander Kiellands Plass og St. Hanshaugen fredag kveld.

– Det var meldinger om trusler mot flere, og for oss fremstår det som uskyldige tredjeparter. Da er vi inne på et potensiale med masseskader eller flere skadde, som lå til grunn for PLIVO, sier operasjonsleder Bjørn Gunnar Nysæter til TV 2.

Politiet ber vitner som har sett hendelsen, og fornærmede som har blitt truet eller potensielt skadet om å ta kontakt med politiet.

– Vi har grunn til å tro at det er flere enn de vi har vært i kontakt med. Vi forstår at de ønsker å komme seg langt unna der det har skjedd. Vi ønsker at personer som har sett dette og vært utsatt for trusler om å ta kontakt, sier operasjonslederen.

– Melder observerte videre at mannen stoppet ved andre personer på gata, tok fram kniven og forklarte det som et utfall mot en person.

Politiet mener at det ikke er grunnlag for å tro at det er fare for publikum.

Krimleder Mona Nordby, sier til VG at på nåværende tidspunkt vil de ikke gå ut med hvor mange som skal ha blitt truet, da det fortsatt er tidlig i etterforskningen.

Sju år fengesel etter brutalt macheteangrep

mest lest