Milei med kraftsalve mot Davos-eliten: – Kollektivisme er aldri løsningen

Avatar photo
Publisert 18. januar 2024 | 13:53

Argentinas nye president Javier Milei sparte ikke på kruttet da han fikk tale for World Economic Forum i Davos denne uken.

I talen hans, som nå går viralt i sosiale medier, hevder Milei at de som har i oppgave å beskytte Vesten nå aktivt arbeider for å bygge ned Vesten.

– Vestens ledere tror på sosialistiske idéer som uunngåelig vil lede til fattigdom, sier han.

Den argentinske presidenten mener at de sosialistiske ideene fremmes av personer som enten er motivert av et ønske om å gjøre godt, eller et ønske om å tilhøre de riktige sosiale lagene.

– Vestens ledere tror ikke lenger på frihet. De tror på ulike former for kollektivisme. Jeg er her for å fortelle dere at kollektivisme aldri er løsningen. Tvert imot, er det dette som skaper problemer for oss. Vi argentinere vet bedre enn noen hvor skadelig det er med kollektivistiske eksperimenter, sier Milei.

Milei fortsatter i talen sin å ta til orde for frie marked og klassisk liberalistisk politikk, noe han selv stilte til valg på for å fikse den katastrofale argentinske økonomien.

– Takket være fri handel og kapitalisme, er verden nå i sin beste tid med mer velstand enn noen annen tid i historien.

Den argentinske presidenten hevder at frie land er 12 ganger bedre enn autoritære og undertrykte land.

– Innbyggerne i frie land lever dessuten 25 prosent lenger enn de som bor i undertrykte land, sier Milei.

Du kan se hele talen til president Javier Milei her.

President Javier Milei er en selværklert liberalist, og i talen sin definerer han ideologien sin som «en uforbeholden respekt for andre menneskers livsprosjekt, basert på prinsippene om ikke-aggresjon, rett til liv, frihet og eiendomsrett.»

– Aldri la staten få vokse seg for stor og mektig. Staten er aldri løsningen. Staten er problemet. Det er dere, folket, som bygger landet, sier Milei, og avslutter:

– Dere må også vite at fra og med i dag er Argentina deres standhaftige og robuste allierte i kampen for frihet. Takk for meg, lenge leve frihet, helvete!

Talen fra den argentinske presidenten er delt på X av blant andre ‘End Wokeness’, Jordan Peterson, Claire Lehmann, Elon Musk, Vivek Ramaswamy og en rekke andre profiler.

Flere hyller Milei for å rette kraftig kritikk mot Davos-eliten rett i ansiktet deres.

mest lest