Lance Reddick fra «The Wire» er død

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. mars 2023 | 04:17

Skuespiller Lance Reddick, i den populære HBO-serien The Wire, er død 60 år gammel, ifølge amerikanske medier.

Reddick var også kjent for å ha hovedrollen som Charon i John Wick action-thriller-filmfranchisen.

Hans død ble bekreftet av hans publisist, Mia Hansen. Hun sa ikke hvor han døde eller oppga en årsak, skriver The New York Times.

Politiet ble tilkalt til skuespillerens hus rundt klokken 09.30 lokal tid.

– Lance vil bli sterkt savnet, sier Hansen i en uttalelse. «Vær så snill å respektere familiens privatliv på dette tidspunktet».

Reddick hadde vært midt i en presseturné for den fjerde delen av John Wick-filmene, som er planlagt å bli utgitt 24. mars.

Han skal også vises i den kommende John Wick -spinoffen, Ballerina, med Ana de Armas i hovedrollen.

Reddick, er opprinnelig fra Baltimore. Han har hatt roller i mer enn et dusin filmer og show i løpet av sin 25 år lange skuespillerkarriere.

Han var Charon, hotellets portner på et kriminelt underjordisk knutepunkt i New York kalt The Continental Hotel i John Wick-filmene. Han dukket opp i den originale filmen, dens to oppfølgere og skal vises i fjerde del.

Skuespilleren var også kjent for sin rolle som Baltimore-politiløytnant Cedric Daniels i The Wire, en serie som gikk fra 2002 til 2008 og undersøkte narkotikascenen i Baltimore fra perspektivet til rettshåndhevelse så vel som narkotikahandlere og brukere.

Skuespilleren var i Resident Evil Netflix-serien og science fiction-actionfilmen Godzilla vs. Kong.

Reddick studerte klassisk musikk ved Eastman School of Music ved University of Rochester i New York, hvor han fikk en bachelorgrad før han gikk på Yale School of Drama, skriver BBC.

Hans død kommer to år etter at Reddicks medstjerne Michael K Williams, som spilte Omar i The Wire, døde av en overdose. I fjor ble fire personer siktet for angivelig å ha solgt narkotikaen som Williams tok før han døde.

Er wokeismen i ferd med å nedkjempes? (+)

mest lest