Medvedev: Russland kan presse «buffersone» inn i Polen

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. mai 2024 | 08:15

Dmitry Medvedev, nestleder i Russlands sikkerhetsråd snakket om muligheten for å opprette en «sanitær sone» enten ved grensen til eller inne i Polen.

– Dette er ikke første gang President Putin har sagt at for et fredelig liv, vil vårt land måtte opprette en sanitær sone, innenfor hvilken det nynazistiske regimet ikke vil kunne treffe mål på russisk territorium [inkludert selvfølgelig alle områdene som har vendt tilbake til vår stat], skrev Medvedev på Telegram fredag.

– Hvis dette fortsetter, vil den garanterte sanitære sonen være et sted ved grensen til Polen. Eller allerede i Polen selv, skriver Medvedev.

Kommentarene til nestlederen i Russlands sikkerhetsråd kommer etter at Ukraina traff drivstofflagre, oljeanlegg og et kraftverk sørvest i Russland og på Krim-halvøya fredag.

Det russiske forsvarsdepartementet sa via Telegram på fredag at Moskva hadde skutt ned mer enn 100 droner natt til torsdag. De hevder at ATACMS-missiler, som Ukraina nylig fikk fra USA, ble brukt i angrepet mot Krim.

Dagen før avfyrte Ukraina missiler som traff en flyplass på Krim. Droneangrepene kom etter at russiske styrker rykket frem i nordøstlige deler av Ukraina forrige uke.

mest lest