Joe Rogan putter en million kroner på bordet for å få vaksineforsker til å takke ja til debatt

Avatar photo
Publisert 18. juni 2023 | 19:44

Presidentkandidat Robert F. Kennedy junior (RFK Jr) gjestet Joe Rogans podcast nylig. Han er kjent blant annet for sine kontroversielle syn på vaksiner.

Vaksineforsker og professor Peter Hotez tok til Twitter lørdag denne uken for å uttrykke sin frustrasjon over at Spotify tillater Joe Rogan å dele podcaste-episoder med «misinformasjon» på deres platform.

Kennedy har i mange år stilt seg kritisk til en rekke vaksiner. Han har også tatt til orde for tryggere vaksiner. Flere av uttalelsene hans har blitt møtt av omfattende motstand fra eksperter og forskermiljøet. Selv hevder Kennedy at han ikke er motstander av vaksiner, men at han mener sikkerheten rundt vaksiner bør forbedres.

Hotez retter skarp kritikk mot den over 3 timer lange podcasten hvor Joe Rogan intervjuer Kennedy. Han har imidlertid ikke løftet frem eksempler på konkrete uttalelser han stiller seg kritisk til i sin opprinnelige Twitter-tråd.

– Spotify har sluttet helt å kjempe mot Joe Rogans misinformasjon om vaksiner. Når jeg ser hvor mye jeg blir angrepet på nett etter denne absurde podcasten, er det tydelig at mange faktisk tror på dette tullet, skriver Hotez.

Les også: Bud Light er ikke lenger USAs mest solgte øl: – Vi hører dere

Det fikk Joe Rogan selv til å hoppe inn i debatten:

– Peter, hvis du mener det RFK Jr sier er «feilinformasjon», tilbyr jeg herved å donere $100,000 (omtrent en million kroner) til en veldedighet av ditt valg, hvis du er villig til å debattere ham på podcasten min uten tidsbegrensning, skriver Rogan i et svar til Peter Hotez.

Flere andre kjente profiler har valgte å kaste inn mer penger på toppen Joe Rogans tilbud. Investor og fondforvalter Bill Ackman sier han vil spytte inn $150,000. Multimillionæren Nicholas Mugalli sier han vil donere $250,000. Gründeren Steve Kirsch, som var med å skape den optiske datamusen, har kastet $100,000 inn i potten.

I skrivende stund er tilbudet oppe i $600,000 (omtrent 6 millioner kroner).

Uten å direkte takke ja debatten, har Hotez svart Joe Rogan og sagt: «Du har telefonnummeret mitt og eposten min. Jeg er alltid villig til å snakke med deg.»

Etter Hotez kom med flere unnvikende og vage svar til Rogan, valgte podcast-verten å gjenta spørsmålet:

– Jeg spør deg igjen, klart og tydelig. Er du villig til å debattere Kennedy på min podcast? Ja eller nei? spør Rogan.

Hotez har foreløpig ikke takket ja til tilbudet.

Skribent hos magasinet The Atlantic, Tom Nichols, har frarådet Hotez fra å takke ja til tilbudet. Han mener en slik debatt ville legitimere Kennedys standpunket.

– Ingen fagperson bør noensinne gå med på en slik debatt. Aldri. Det vil legitimere konspirasjonsteoretikerne og dra medisinfaget ned i gjørma. Debatten vil bare få idiotene der ute til å tro at RFK har rett fordi en ekte lege tok seg tid til å diskutere med ham, skriver Nichols på Twitter, og avslutter med: «Aldri diskuter med konspirasjonsteoretikere.»

Dette fikk det til å koke over for Joe Rogan. Han svarer Nichols med å så tvil om medisinmiljøet virkelig er så feilfritt som enkelte vil ha det til:

– Dette ville vært et godt forslag hvis ikke medisinindustrien tidligere var bøtelagt for å mislede folk på en måte som har ført til hundretusener av dødsfall. Det ville også vært et godt forslag hvis ikke industrien tidligere har brukt mennesker til å tjene enorme pengesummer uten hensyn til katastrofale konsekvenser som har medfulgt. Men siden dette ikke er tilfelle, så tror jeg vi har godt av en jævla debatt, skriver Rogan i sitt svar til Nichols.

Etter en lang Twitter-feide har Hotez uttrykket seg negativt til å debattere Kennedy, og antyder på Twitter at en slik debatt ville blitt useriøs og «uærlig».

Det ser altså mørkt ut for at debatten vil bli noe av.

mest lest