Senator vil ha riksrett mot Fani Willis: – Amerika er under angrep

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. august 2023 | 06:36

En delstatssenator i Georgia går inn for å stille distriktsadvokat Fani Willis for riksrett i Fulton County for anklagene mot tidligere president Donald Trump.

Senator Colton Moore fra delstaten Georgia går inn for å stille Willis for riksrett, og anklager aktor for å gjennomføre en politisk agenda mot Trump.

– Som delstatssenator i Georgia ber jeg offisielt om et krisemøte for å gjennomgå handlingene til Fani Willis, sa Moore på sosiale medier torsdag.

– Amerika er under angrep. Jeg kommer ikke til å lene meg tilbake og se på at radikale venstreanklagere politisk MÅLRETTER politiske motstandere, la han til.

Moore publiserte også et brev til Georgias guvernør Brian Kemp for å kreve at det ble innkalt til en spesialsesjon for å ta opp «handlingene til Fani Willis».

«Vi, de undertegnede, som er behørig valgte medlemmer av Georgia House of Representatives og Georgia Senatet, og som består av 3/5 av hvert respektive hus, i henhold til artikkel IV, seksjon II, paragraf VII (b), bekrefter herved skriftlig til deg med en kopi til utenriksministeren, at det etter vår mening foreligger en nødssituasjon i statens anliggender, som krever at det innkalles til en spesiell sesjon under den seksjonen, for alle formål, for å inkludere, uten begrensning, gjennomgangen og responsen på handlingene til Fani Willis.»

Georgias distriktsadvokat ga Trump og de andre 18 personene i tiltalen frist til middag den 25. august for å overgi seg til politiet, skriver Fox News.

Willis sa under pressekonferansen at hun ønsker at en rettssak skal finne sted innen seks måneder.

mest lest