Facebook har tipset FBI om folk som er skeptiske til valgresultatet i 2020

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 18. september 2022 | 08:05

Facebook har spionert på de private meldingene og dataene til amerikanske brukere og rapportert dem til FBI hvis de uttrykker anti-statlige holdninger – eller stiller spørsmål ved valget i 2020. Dette ifølge kilder i justisdepartementet.

Noen i Facebook har «flagget» disse angivelig subversive private meldingene de siste 19 månedene og overført dem i redigert form til den operative enheten for innenlandsk terrorisme ved FBI-hovedkvarteret i Washington, DC, uten en rettslig kjennelse, skriver NY Post.

«Det ble gjort utenfor den juridiske prosessen og uten skjellig grunn til mistanke», hevder en av de anonyme kildene.

Disse private meldingene har deretter blitt sendt ut som «leads» til FBI-feltkontorer rundt om i landet, som senere har bedt om stevning fra statsadvokaten i deres distrikt for å offisielt få tak i de private samtalene som Facebook allerede hadde vist dem.

Men tipsene har ikke ledet noe sted hen.

«Det var bortkastet tid,» sa en kilde som er kjent med stevningsforespørslene. Det blir antydet at FBI har forsøkt å underbygge Biden-administrasjonens retorikk om innenlandsk terrorisme angrepet på Capitol Hill 6, januar 2021.

Alle Facebook-brukerne som ble flagget som innenlandsk terrorisme overfor FBI var «konservative høyreorienterte individer» som kun snakket om å protestere.

– Det var ingenting kriminelt, ingenting om vold eller massakrering eller attentat, sier en kilde.

– Så snart en stevning ble bedt om, innen en time, sendte Facebook tilbake gigabyte med data og bilder. Den var klar til å sendes. De ventet bare på den juridiske prosessen slik at de kunne sende den.

Facebook avviste anklagene.

I to kontrasterende uttalelser sendt med en times mellomrom, hevdet Erica Sackin, en talsperson ved Facebooks morselskap, Meta, at Facebooks interaksjoner med FBI var designet for å «beskytte folk mot trusler».

I en uttalelse onsdag verken bekreftet eller avkreftet FBI anklager som ble fremsatt til den om deres felles operasjon med Facebook, skriver NY Post.

Men FBI innrømmer at deres forhold til Facebook om andre sosiale medieselskaper muliggjør en «rask utveksling» av informasjon, og er en «pågående dialog».

LO-rådgiver mener kritikken mot «globalistene» har anti-jødiske undertoner

mest lest