Biden mener Hamas-angrepet på Israel var forbrytelser som får IS til å se rasjonelle ut

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. oktober 2023 | 10:39

USAs president Joe Biden har landet i Israel – og så snart han gikk av Air Force One, ble han møtt av statsminister Benjamin Netanyahu.

De to omfavnet hverandre idet Biden gikk ut av flyet på den internasjonale Ben Gurion-lufthavnen i Tel Aviv.

Biden og Netanyahu møtte pressen like før 10.45. Netanyahu trakk linjer til nazismen og den islamske stat, for å understreke hva Israel nå står i.

– Jeg vet du deler vårt raseri over angrepet fra Hamas. Takk for at du står ved Israel. I dag, i morgen, for alltid, sa Netenyahu til Biden.

– Hamas myrder barn foran sine foreldre og foreldre foran sine barn. De brente mennesker levende. De voldtok og myrdet kvinner. De halshugget soldater og de søkte etter de hemmelige gjemmestedene der foreldre gjemte barna sine, sier den israelske statsministeren og legger til:

– Tenk deg, herr president, frykten og panikken til de små barna i deres siste øyeblikk da monstrene oppdaget sine gjemmesteder.

– Den siviliserte verden var forent for å beseire ISIS (Islamsk stat, red.) og var samlet for å bekjempe nazistene. Nå må verden slå seg sammen for å beseire Hamas, sier den israelske statsministeren.

Biden sa Hamas-angrepet på Israel var forbrytelser som får IS til å se rasjonelle ut.

Biden benytter også anledningen til å kommentere sykehuseksplosjonen i Gaza tirsdag kveld. Ifølge den amerikanske presidenten tyder det på at eksplosjonen var forårsaket av «den andre siden» – i hvert fall ut fra det han har sett så langt.

– Men det er mange mennesker der ute som ikke er trygge, så vi må overvinne mange ting, sier Biden.

Biden avsluttet med å si at USA vil gi Israel det de trenger når det gjelder å forsvare seg selv.

Ingen av lederne tok spørsmål fra pressen.

WHO-sjefen mener situasjonen på Gaza på vei ut av kontroll

– For hvert sekund vi må vente på å få inn medisinsk bistand, går liv tapt, skriver WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus på X.

mest lest