Fortsatt ingen pågrepet etter to skyteepisoder i Oslo

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 18. desember 2023 | 12:34

Ingen er foreløpig pågrepet etter de to skyteepisodene som fant sted på Sinsen og i Karl Johans gate i Oslo søndag kveld. Politiet oppfordrer publikum til å komme med tips i forbindelse med begge hendelsene.

– Det var to hendelser på relativt kort tid, og for begge er status at ingen er pågrepet, og at vi ikke kan si hvem som står bak, sier Grete Lien Metlid, leder for etterretning og etterforskning i Oslo politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Søndag kveld klokken rykket Oslo-politiet ut til Sinsen etter rapporter om flere avfyrte skudd i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer. To og en halv time senere meldte Oslo-politiet om en annen skyteepisode, denne gangen utenfor Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate.

– Så langt er det ikke noe som tyder på at det er en sammenheng mellom de to skyteepisodene, sier Metlid til NTB.

Avisa Oslo har intervjuet en person som angivelig var innblandet i situasjonen på Karl Johans gate før skyteepisoden. I følge mannen begynte hendelsen da enkelte medlemmer av en ungdomsgjeng mente at hunden kompisen hadde med seg, oppførte seg aggressivt.

– Vi gikk nedover her og så kom noen og sa at hunden var veldig aggressiv, sier Aleksander Dawid til AO.

Kompisen til Aleksander, Lukasz forteller til NRK at en person deretter siktet en pistol mot bakken og avfyrte. Mannens sko skal så vidt ha blitt truffet av det som trolig er et rikosjett.

– Men jeg var ikke voldelig, jeg bare pratet. Fem minutter senere kommer det flere mennesker som begynte å krangle, forteller han om foranledningen til skytingen til kanalen.

Politiet oppfordrer publikum til å komme med tips i forbindelse med begge hendelsene.

– Det gjelder særlig skyteepisoden på Sinsen, der det naturlig nok har vært færre vitner i området og er mindre videoovervåking enn på Karl Johan, sier Metlid til NTB.

mest lest