Influencer tiltalt for å hylle Hamas-angrep

Avatar photo
Publisert 18. desember 2023 | 15:21

Den danske influenceren Ahmarn skal mandag være tiltalt for å ha hyllet Hamas’ terrorangrep 7. oktober i Israel. Det skriver Danmarks Radio.

De viser til en uttalelse fra influenceren selv, som han har delt på sin Instagram-profil til sine 67.000 følgere. Danmarks Radio skal ha opplysninger som bekrefter at han er tiltalt.

På sosiale medier har han delt en nyhetsartikkel om at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot en 26-åring fra København for «offentlig tilslutning til terrorhandlinger».

Ahmarn kommenterer tiltalen med teksten: «min første sponsede ferie (fengsel) noensinne» etterfulgt av to smileys med hjerter i øynene.

Foto: Skjermdump, Instagram.

I et annet innlegg skal Ahmarn vise at han har googlet «Hvordan får jeg mest mulig ut av fengselsoppholdet?»

Ahmarn skal i etterkant av terrorangrepet i Israel 7. oktober ha delt en video på snapchat hvor han smiler og sier «250 stykker, det er ikke helt dumt,» i referanse til Hamas’ angrep mot en musikkfestival hvor 250 mennesker ble slaktet.

Om det er denne ytringen han er tiltalt for, er foreløpig ukjent.

Statsadvokat Lise-Lotte Nilas sier i en pressemelding at tiltalen tar utgangspunkt i en ytring som gir uttrykk for å vise sympati for en terrorhandling som fant sted 7. oktober i forbindelse med en festival.

mest lest