Pressetalsmann for Pentagon: – Hvordan våger han å sammenlikne noe som helst med Holocaust

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. januar 2023 | 04:27

Pressetalsmann for Pentagon, John Kirby, går hardt ut mot den russiske utenriksministeren Sergej Lavrovs uttalelser onsdag.

Den russiske utenriksministeren sier at USA har skapt en koalisjon med europeere mot Russland og kjempet en krig mot Russland i Ukraina.

– USA har med Ukraina som stedfortreder, startet en krig mot vårt land med det samme målet: en endelig løsning på det russiske problemet, sa Lavrov i en tale der han oppsummerte året 2022.

Med det trekker utenriksministeren sterke paralleller til Adolf Hitler og nazistenes grusomme handlinger mot Europas jødiske befolkning under andre verdenskrig.

Holocaust, det systematiske drapet på millioner av jødiske europeere, ble under andre verdenskrig beskrevet som «den endelige løsningen på det jødiske problem» av de tyske nazistene.

Pressetalsmann for Pentagon, John Kirby, går hardt ut mot Sergej Lavrovs uttalelser, skriver Dagbladet.

– Det er nesten så absurd at det ikke er verdt å svare på, sier Kirby og bemerker videre at Lavrovs uttalelser er «virkelig støtende», ifølge Reuters.

– Hvordan våger han å sammenlikne noe som helst med Holocaust. Spesielt når det kommer til en krig som de startet, skal Kirby også ha uttalt.

Også i Israel har det blitt reagert på myndighetsnivå.

– Ethvert forsøk på sammenlikning eller sidestilling av dagens hendelser med Hitlers «endelige løsning» for det jødiske folk forvrenger historiske fakta, skjender minnet av de som gikk bort og de overlevende, og burde bli sterkt avvist. Slike sammenlikninger er uakseptable, sier en talsperson for det israelske utenriksdepartementet til den Israelske avisa Haaretz.

Putins besøk på våpenfabrikk: – Vi produserer mer enn tre ganger så mange missiler som USA

mest lest