Forsvarssjef oppfordrer sivile og regjeringer til å forberede seg på katastrofale konflikter

Avatar photo
Olav Kvilhaug
Journalist
Publisert 19. januar 2024 | 10:57

Forsvarssjef Rob Bauer avslører at NATO-styrkene forbereder seg på en fullskala krig med Russland i løpet av de neste to tiårene.

Admiral Rob Bauer, lederen for NATOs militærkomité, oppfordret ifølge Daily Mail både sivile og regjeringer til å forberede seg på katastrofale konflikter.

– Vi må innse at det ikke er en selvfølge at vi er i fred. Og det er derfor vi [NATO-styrkene] har planene, det er derfor vi forbereder oss på en konflikt med Russland, sa Bauer til reportere etter et møte med NATOs forsvarssjefer i Brussel.

Han advarer at sivile må være forberedt på en konflikt i løpet av de neste 20 årene som vil kreve omfattende endringer i livene deres.

Bauer sier at et stort antall sivile må mobiliseres i tilfelle en global krig bryter ut, og regjeringene må sørge for at nasjonene deres er ‘krigsklare’.

– Vi trenger offentlige og private aktører til å endre tankesettet sitt for en æra der alt var planlagt, forutsigbart, kontrollerbart og fokusert på effektivitet, til en æra der hva som helst kan skje når som helst. En æra der vi må forvente det uventede, advarte Bauer.

Advarslen fra Bauer kommer samtidig som NATO varsler å mobilisere 90 000 soldater i sin største militærøvelse siden den kalde krigen.

mest lest