Listhaug: – Hvordan er det mulig?

Avatar photo
Helge Lurås
Ansvarlig redaktør
Publisert 19. januar 2024 | 20:26

Fredag ble det kjent at Sandra Borchs masteroppgave fra 2009 inneholdt passasjer som er identiske med tidligere leverte masteroppgaver skrevet av andre studenter.

Borch går av samme dag som avsløringene ble kjent gjennom E24.

– Jeg har i dag gitt statsministeren og min partileder beskjed om at jeg trekker meg som forsknings- og høyere utdanningsminister, innledet Sandra Borch pressekonferansen.

– Da jeg skrev min masteroppgave for ti år siden gjorde jeg en stor feil. Det er jeg veldig lei meg for. Som statsråd for forskning og høyere utdanning viktig for meg å sikre et godt regelverk. Jeg ser at denne feilen ikke er forenelig med å være ansvarlig for dette regelverket, sier Borch (35).

Fremskrittspartiet er raskt ute med reaksjoner,

– Støre-regjeringen fremstår nå som tidenes skandaleregjering, sier Frp-leder Sylvi Listhaug.

– Hvordan er det mulig å takke ja til utdannings- og forskningsminister når hun selv har jukset da hun studerte? Det virker ikke som det ikke er noen ende på skandalene i regjeringen til Støre.

Listhaug vet ikke hva man skal tro videre.

– Nå må det snart være nok, jeg er alvorlig bekymret for at alle skandalene i Støre -regjeringen og norsk politikk svekker tilliten til hele det politiske systemet, fortsetter Listhaug.

Ogsp Venstre-nestleder Abid Raja mener Sandra Borch måte trekke seg.

– Norge kan rett og slett ikke ha en minister for forskning og høyere utdanning som så tydelig har plagiert andres verk i sin egen masteroppgave, sier Raja til VG.

mest lest