Agder: 26 år gammel mann tiltalt for å gifte seg med 14-åring

Avatar photo
Publisert 19. februar 2024 | 14:13

Mandag møtte 26-åringen i Agder lagmannsrett i Tønsberg, tiltalt for å ha giftet seg med en da 14 år gammel jente. Mannens foreldre er også tiltalt for å ha bidratt til at ekteskapet ble inngått.

I november i fjor ble alle tre dømt i Vestfold tingrett for å ha brutt loven som forbyr noen å gifte seg med en person under 16 år. De valgte å anke dommen. Nå skal saken opp i lagmannsretten.

Ekteskapet ble inngått på tradisjonelt vis i den muslimske minoriteten familien tilhører i et land i Øst-Europa i 2022. Der er det ikke lov å gifte seg før man har fylt 18 år.

Begge familiene tilhører en muslimsk minoritet i landet.

Politiet kom på sporet av saken da far og sønn hadde med seg en 14-årig jente gjennom passkontrollen på Torp flyplass i 2022. Politiet reagerte på at jenta hadde lite bagasje, og at hun verken hadde penger, bankkort eller telefon.

Les også: Far dømt for grove overgrep mot seks døtre

Strafferammen for å inngå barneekteskap er fengsel i inntil tre år. Agder lagmannsrett har satt av seks rettsdager til behandlingen av saken.

NRK skriver at sist noen ble dømt for barneekteskap i Norge, var i 2012. Dette til tross for over 150 henvendelser til kompetanseteamet, hvor hovedbekymringen var barneekteskap, i årene siden.

mest lest