Styret i Drammen INP melder seg ut og går inn i DNI

Avatar photo
Publisert 19. februar 2024 | 21:23

Alle unntatt én i styret i Drammen Industri- og næringsparti (INP) har valgt å melde seg ut av partiet, og melde seg inn i Owe Ingemann Waltherzøes nye parti: Det Norske Industriparti (DNI).

Syv styremedlemmer har nå meldt seg ut, opplyser kommunestyrerepresentant Lars Krogsund fra INP i Drammen i en pressemelding til NTB.

– De som melder seg ut av INP vil stille som uavhengige representanter i kommunestyret. Vi lover at vi fortsatt kommer til å fremme god politikk basert på partiprogrammet vi gikk til valg på, skriver Krogsund i pressemeldingen.

Blant de som melder seg ut som har politiske verv i Drammen kommune er Krogsund selv, samt en vararepresentant til kommunestyret.

INPs Lars Stenberg, som og er kommunestyrerepresentant, blir på sin side værende i partiet sitt. Det betyr at INPs gruppe i kommunestyret er splittet.

Les også: Tyskland: Tidligere spionsjef grunnlegger nytt høyreparti

Styremedlemmene som forlater INP viser til at «hendelser de siste ukene har medført stor misnøye». De mener og at DNI har verdier som minner mer om INPs opprinnelige verdier.

– DNI er mer likt med det opprinnelige INP, både med hensyn til partidynamikk og opprinnelig tenkemåte, heter det.

mest lest